Objave

InfoSlovenija
5396
http://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/6786/RAUNALNIKOPROGRAMIRANJE3-1550664899.jpg

RAČUNALNIŠKO PROGRAMIRANJE MARIBOR

Ljubljanska cesta 20A, 2327 Rače, Podravska

Galerija

Predstavitev storitve

Podjetje se ukvarja s storitvami na področju računalniškega programiranja:

Kaj računalnik počne?
Dejstvo je, da računalnik podatke pretvori v podatke. Računalnik ne more, na primer, voziti kolesa, razen če nekdo napiše program, ki posnema to kompleksno človeško dejavnost z uporabo preprostih, ponovljivih metod obdelave, organiziranih v postopnem postopku, ki se imenuje algoritem.

Zato je cilj algoritma najti edinstven sklop navodil, ki nam pove, da bomo reševali različne različice problema istega tipa. Potem ko odkrijemo algoritem za reševanje te naloge, ne potrebujemo več razumevanja kot zgolj izvajanje navodil. Iz tega lahko sklepamo, da je to, kar mislimo s pojmom inteligence, skrajšano v algoritmu. Če stroj izvaja algoritem, stroj prevzame inteligentne funkcije, vendar le v obsegu, ki je omejen z dosežki algoritma. Zaradi tega nekateri avtorji računalništvo razumejo kot znanost o algoritmih.

V zvezi s tem lahko vpogled v širino znanja, na podlagi katerega se računalništvo in veje razvijajo na teh spoznanjih, dobimo z upoštevanjem samo nekaterih vidikov, ki so na splošno vplivali na razvoj algoritma. Na primer, ali se osredotočimo na način, kako nastajajo algoritmi - pravzaprav sprašujemo odgovor na vprašanje, kako rešiti splošno problem, saj je iskanje algoritma za nekaj enakovredno iskanju rešitve. Študije na teh področjih so imele koristi od spoznanj iz psihologije reševanja človeških problemov in teorije izobraževanja.
Ko je algoritem odkrit, ga moramo predstaviti na način, ki je razumljiv stroju - algoritem pretvorimo v niz navodil, navodila pa enolično (nedvoumno). Znanje s tega področja je bilo vzeto iz jezikoslovcev in slovničarjev, zato so nastali kot programski jeziki, ki temeljijo na različnih pristopih k procesu programiranja združenega pod izrazom, ki je v literaturi znan kot programska paradigma.
Ker se je računalniška tehnologija nanašala na vse bolj kompleksne probleme, je postalo znano, da mora biti načrtovanje velikih sistemov programske opreme veliko več kot običajen algoritem za izvajanje dane dejavnosti. V zvezi s tem je treba upoštevati, kako posamezne komponente medsebojno vplivajo, zato so računalniki pri iskanju orodij za reševanje dosegli znanje iz dobro utemeljenega inženirskega področja. Tako je nastala veja računalništva znan kot programski inženiring.
Računalniško arhitekturo lahko opredelimo kot vejo računalništva, ki se ukvarja z načrtovanjem in konstrukcijo strojev za izvajanje algoritmov. Ko smo seznanjeni z arhitekturo, ni naš cilj obvladati podrobnosti, iz katerih lahko vidimo, kako so organizirane elektronske komponente, za katere je bil sestavljen današnji računalnik (bi šle na področje elektronskega inženiringa). Pomembno je omeniti, da so nekdanji kalkulatorji na orodjih umaknili današnjo elektronsko in da lahko tudi pod vplivom novih tehnologij (optika?). Cilj je razumeti reprezentacijo tehnologije v današnjih računalnikih in smeri nadaljnjega razvoja. Idealno bi bilo arhitekturo predstaviti kot posledico znanja o algoritmih, ne pa kot rezultat tehnologije. Ko tehnologija napreduje, postane ta na videz nesmiselna zahteva logična in utemeljena. Danes je mogoče zgraditi stroj, ki omogoča zaporedje ukazov, ki predstavljajo algoritem, ki ga je treba izvesti hkrati ali po vzorcu, ki kaže povezavo med procesorskimi enotami, tako kot naš um predstavlja informacije - kot so povezave med določenimi nevroni.
Današnja praksa je zlasti pokazala, da je za razliko od izredno zanesljive strojne opreme računalniški program, s katerim predstavljamo algoritem, vir različnih napak, ki se pojavijo med njegovim izvajanjem. Mnogi programi vsebujejo več kot milijon vrstic. Na primer:

ŠTEVILO PROGRAMSKIH KODOV
Upravljanje zračnega prometa 900.000
Microsoft Office 97 10 milijonov
Microsoft Office 98 18 milijonov
Microsoft Office 2000 27 milijonov

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Ljubljanska cesta 20A, 2327 Rače, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
NP - računalniško programiranje, Nenad Perić s.p.
Davčna št.:
62156993
Naslov:
Ljubljanska cesta 20A, 2327 Rače
Številka računa denarnega toka:
IBAN SI56 1010 0005 3870 691 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Številka računa denarnega toka:
IBAN SI56 3400 0101 8558 467 (Sparkasse d.d.)
Odgovorna oseba:
Nenad Perić
Kontaktna oseba:
Nenad Perić

Socialno Omrežje