Image
Image
11176
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/6585/logoportal2-1515675753.jpg

GORILNIKI NA PELETE, TOPLOZRAČNA PEČ NA PELETE

Cesta 4. maja 1a, 1380 Cerknica, Notranjsko-kraška

Galerija slik

Predstavitev

Podjetje INOVATEH d.o.o. je ustanovljeno z namenom soustvarjanja prijaznejšega življenja. Že ime samo daje slutiti namen ustanovitve – inovativne tehnologije. Svojo pozornost posveča razvoju okolju prijaznih tehnologij in proizvodov. Filozofija podjetja temelji na družbeni odgovornosti podjetja in njegovim stremljenjem za ekonomskimi učinki, ki temeljijo na človečnosti, smiselnostjo početja in usmerjeno v prihodnost.

LESNI PELETI

Peleti so oplemeniteno gorivo iz biomase, ki jo stisnemo pod visokim tlakom. Viri oplemenitene biomase so v večini primerov stranski produkti žagarske in lesne industrije. Najbolj pogost material za izdelavo peletov so žagovina in različni lesni odpadki, ki nastanejo pri samem razrezu lesa v lesnopredelovalnih podjetjih.

Običajno kurimo pelete v posebej prilagojenih pečeh in kurilnih napravah, v katerih se gorivo dozira avtomatsko s kontroliranim dovodom zraka. Investicija v primeren sistem se začne pri 5.000 € in lahko hitro naraste.

GORILNIK

Gorilnik na peletno biomaso Fenix™

Predstavlja novost na trgu. Uporabnikom obstoječih sistemov ogrevanja namreč omogoča enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti. S tem uporabniki pridobijo na praktičnosti ogrevanja v primerjavi z uporabo trdih goriv in, ko pa gre za kurilno olje, pa tudi večjo okoljsko sprejemljivost in do 50% nižje stroške ogrevanja.

Gorilnik na pelete FenixTM Special

Gorilnik na lesne pelete Fenix™ Special spada med najkvalitetnejše gorilnike na tržišču za ogrevanje enostanovanjskih hiš. Namenjen je predelavi obstoječih kotlov, tako na drva kot na kurilno olje, kar je mogoče izvesti brez posebnih posegov v same kotle. Fenix™ Special odlikujejo številne prednosti, od katerih je spodaj navedenih nekaj najpomembnejših. 

Gorilnik na lesne pelete Fenix™ Special je možno, zahvaljujoč njegovi inovativni zasnovi, montirati na vse kotle na trda goriva in na večini specialnih kotlov na kurilno olje, kot prikazujejo spodnji primeri. 

Gorilnik na pelete FenixTM Comfort

Gorilnik na lesne pelete Fenix™ Comfort je pravi odgovor za vse, ki iščete vrhunski gorilnik za sprejemljivo ceno za ogrevanje enostanovanjskih hiš. Namenjen je predelavi obstoječih kotlov na drva, kar je mogoče izvesti brez pretiranih posegov v same kotle. Gorilnik Fenix™ Comfort odlikujejo številne prednosti od katerih je spodaj navedenih le nekaj najpomembnejših.

Peletni sistem FenixTM

Če se vseeno izkaže, da vaša obstoječa peč, ni primerna za predelavo, ali pa bi zaradi dotrajanosti obstoječe peči radi vse skupaj zamenjali z učinkovitejšim sistemom, vam ponujamo povsem nov sistem za ogrevanje na pelete. Peletni sistem Fenix™ je sestavljen iz namenskega kotla KDP – 28 D/L in gorilnika Fenix™ Special s pripadajočo opremo (transporterjem pelet in zalogovnikom za pelete). Kurilna naprava je namenjen je ogrevanju enostanovnjskih hiš in deluje z visokimi izkoristki pri nazivni moči od 7 do 28 kW.

Ker gorilnik na pelete Fenix™ zaradi svoje inovativno zasnovane, zračno hlajene komore, ni porinjen v kurišče kotla (kar je dobro tako za kotel kot gorilnik), potrebujemo vsaj 60 cm prostora na sprednji strani kotla za njegovo montažo. Poleg tega je potrebno v bližino kotla postaviti tudi primerno posodo, ki bo služila kot zalogovnik za pelete, iz katere transporter za pelete (t.i. polž) jemlje pelete in jih dozira v gorilnik.

 

Toplozračna peč na pelete FenixTM   Thermogen

(Enostavna rešitev za delavnice, skladišča, šotore, manjše rastlinjake)

Fenix™ Thermogen je toplozračna peč, ki je naravnost idealna za ogrevanje različnih prostorov, kot so delavnice, skladišča, šotori ter manjši rastlinjaki. Kot gorivo uporablja lesne pelete, saj omogočajo visoko raven avtomatike, podobno plinu ali olju, vendar za precej nižjo ceno. Glavna prednost peči je, da se jo lahko zelo hitro in enostavno postavi v kateri koli prostor!

Če imate delavnico ali kakšen drug prostor, ki ni opremljena centralnim  sistemom ogrevanja, je zanimiva rešitev toplozračno ogrevanje. Še posebno je način priporočljiv za ogrevanje prostorov z visokimi stropi, kot so delavnice, skladišča, rastlinjaki in razni šotori. Z vpihovanjem toplega zraka namreč poskrbite za mešanje zraka in tako preprečite razslojevanje zračnih plasti (toplo zgoraj in hladno spodaj), kot se rado dogaja pri radiatorskem načinu prenosa toplote. Posledica so manjše toplotne izgube ter prijetnejši občutek v prostoru.

Glavna prednost toplozračne peči Fenix™ Thermogen je, da se jo lahko zelo hitro in enostavno postavi v kateri koli prostor! Peč se dobavi v enem delu in je kompaktnih dimenzij. Zalogovnik za pelete prostornine 100 litrov zadovolji vsaj dnevno potrebo po peletih. Transporter (polž), ki poskrbi za prenos pelet iz zalogovnika v gorilnik je tudi priročno vgrajen v peč in ne posega v prostor niti ne moti čiščenja pepela iz peči. Vgrajen je gorilnik na pelete Fenix™ Comfort, ki ga odlikujejo napredna regulacija, samodejen vžig, visoki izkoristki in enostavna uporaba. Peč ima vgrajen učinkovit cevni sistem za izmenjavo toplote med zrakom in dimnimi plini, tako da celoten sistem omogoča izkoristek preko 90%!

Peč ne potrebuje nobenih dodatnih inštalacij za montažo. Vse kar potrebujete je enostaven odvod za dimne pline, kar se da po navadi rešiti prev večjih problemov. Peči so serijsko na voljo za moči do 25 kW, kar je po navadi dovolj za delovne prostore do 200 m², po naročilu pa do dobavljive tudi peči večjih moči (do 100 kW).

 

Napredna regulacija ECOSYS

(Napredena regulacija za ogrevalne sisteme in peči na biomaso)

Ponujamo vam možnost nadgradnje vaše obstoječe kurilnice z vrhunsko regulacijo ECOSYS. Gre za uporabniku prijazno in tehnološko napredeno regulacija za ogrevalne sisteme in peči na biomaso. Popolnoma je prilagodljiva vaši peči in vašemu sistemu ogrevanja. Gorenje v kurišču je nadzorovano s senzorjem kisika (lambda tipalo), ter temperaturnim senzorjem v dimni cevi.

Z regulacijo povratne vode v peč preko mešalnega ventila in črpalke ohranja vaš kotel v optimalnem stanju, ter skrbi za najboljši prenos energije iz vaše peči v hranilnik. Omogoča nadgradnjo programske opreme v fazi razvoja peči, kot tudi kasneje. Poleg krmiljenja peči, omogoča tudi krmiljenje sistema za stanovanje in sanitarno vodo v bojlerju. V sistemu ogrevanja lahko krmili dva ogrevalna kroga za stanovanje (radiatorji ali talno ogrevanje) z mešalnimi ventili v odvisnosti od zunanje temperature in časovnega programa.

Na velikem 7 palčnem zaslonu občutljivem na dotik enostavno izbirate parametre, jih spreminjate, le ti pa ostanejo shranjeni tudi ob izpadu električne energija. Ker ima regulacija vgrajen brezžični in žični komunikacijski modul, lahko preko svetovnega spleta, pametnega telefona, tablice ali računalnika vključite, izključite, nastavljate in nadzorujete vaš ogrevalni sistem.


KOMPLETNI PELETNI SISTEM

Peletni sistem Fenix je sestavljen iz večnamenskega kotla KDP – 28 D/L in gorilnika Fenix 5/30 s pripadajočo opremo (transporterjem pelet in zalogovnikom za pelete). Kurilna naprava ima nazivno moč 28 kW.
Kotel je narejen iz 5-milimetrske kotlovske pločevine, je varjen in poleg kurjenja peletov s premerom od 6 do 8 mm omogoča tudi kurjenje drv z dolžino do 500 mm, saj ima veliko dostopno kurišče, z možnostjo levega ali desnega odpiranja vrat. Možna je tudi dobava z dvojnimi vratci, pri čemer je pri enih nameščen gorilnik, druga pa so namenska za kurjenje drv. Po zamenjavi peletnega gorilnika z gorilnikom na kurilno olje pa se lahko kotel uporablja tudi za ogrevanje na olje. Tako pridobite prilagodljivost pri izbiri energenta in se lahko ravnate glede na potrebe oziroma stanje na trgu.

Vir: http://www.inovateh.si

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Cesta 4. maja 1a, 1380 Cerknica, Notranjsko-kraška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Inovateh, razvoj okolju prijaznih tehnologij in proizvodov d.o.o.
Davčna št.:
52761665
Naslov:
1a Cesta 4. maja, Cerknica 1380
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0201 0025 8447 736 (NLB d.d.)
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0311 5100 0338 540 (SKB d.d.)
Kontaktna oseba:
Nemec Damjan