Image
Image
5000
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew79747.png

PARTNERSKA/ZAKONSKA, INDIVIDUALNA IN DRUŽINSKA TERAPIJA INTEGRACIJA PSIHOTERAPIJE, LJUBLJANA

Bilečanska ulica 5, Ljubljana , , Osrednjeslovenska

Galerija slik

Predstavitev

Dobrodošli!

Partnerska, družinska in individualna terapija je proces, v katerem poteka zdravljenje in učenje skozi terapevtski odnos. Kot strokovna, čuteča in izkušena terapevtka z mednarodno licenco ICEEFT za delo s Čustveno usmerjeno terapijo (edina znanstveno potrjena terapija, kjer 90% parov poroča o precejšnjem izboljšanju, 70% pa jih po zaključenem procesu povsem okreva), lahko pomagam tudi vam(a)!

Pri svojem delu še posebej uživam, ko pomagam paru, da se premakne iz začaranega kroga ponavljajočih negativnih vzorcev v smer, ko partner ponovno postane pomemben in dragocen, ko se drug ob drugem lahko počutita varna, povezana in ljubljena. Investicija v partnerski odnos je zato lahko vajina najboljša odločitev in naložba!

Podarita si ljubezen! Vabljena, da me obiščeta v veselem decembru, ko prejmeta darilo-eno brezplačno srečanje v novem letu.


V primeru, da iščete pomoč, vaše vedenje osvetljuje vašo potrebo po tem, da bi zaživeli bolje.

  • Razmišljate, kako (ponovno ali prvič) ustvariti varen in ljubeč odnos s partnerjem? 
  • Hrepenite po toplih in zdravih odnosih v družini?
  • Si želite zboljšati samopodobo, najti stik s seboj in prepoznati, da je mogoče težave videti tudi v drugi luči?

Vabljeni, da vzpostavite stik z mano!


ČUSTVENO USMERJENA PARTNERSKA TERAPIJA


Partnerska terapija je lahko prava odločitev, če se sprašujete:

• Kam se je izgubila najina ljubezen?
• Kako to, da ne moreva prekiniti vzorcev "spopadov" in "umikov"?
• Kako to, da se zdi, kot da govoriva dva različna jezika?
• Kako naj ohranim zakon in družino?

V svoji terapevtski praksi se dnevno srečujem s takšnimi in podobnimi vprašanji. Zanje obstaja dobra in preprosta razlaga. Par se zaradi zelo različnih vzrokov zelo hitro znajde v neskončni ponavljajoči zanki, kjer občutke varnosti, topline, veselja in strasti zamenjajo občutki napetosti, nemoči in obupa. Zgleda, kot bi plesala "protestni ples". V takšnih primerih, ko par poskuša težave reševati sam, lahko tovrstni poskusi postanejo zanju le še vir dodatnih frustracij.

Ste pripravljeni ponovno odkriti in začutiti ljubezen v vajinem odnosu?

Si želite, da bi lahko ljubili in se čutili(a) ljubljen(a)?

Bi se radi počutili varni, povezani, razumljeni in sprejeti?

Razveselim vas lahko, da je terapevtski pristop Čustveno usmerjene terapije za pare (Emotionally focus couple therapy) izjemno učinkovit, ker nam ponuja zemljevid, ki nas vodi v ustvarjanje, zdravljenje in ohranjanje ljubezni "Gre za popolni preboj, saj končno vemo, kaj je in kako deluje ljubezen!" pravi ustanoviteljica pristopa Dr. Sue Johnson avtorica uspešnice Hold me tight , ki si je menda pridobila naziv najboljše terapevtke za pare na svetu. Terapevtski pristop Na čustva usmerjene terapije za pare je uspešno prenesla že v mnoge države. Zdaj je tukaj, tudi za vas!


Čustveno usmerjena partnerska terapija integrira humanistične in sistemske poglede na človekovo delovanje in njegovo zmožnost spreminjanja in temelji na teoriji navezanosti. Posebnost terapije je, da se že kmalu lahko s sistematičnimi in preizkušenimi načini v terapevtski obravnavi doseže, da se zmanjšajo motnje v odraslih ljubezenskih odnosih. Med partnerji in družinskimi člani se ustvarijo varne vezi navezanosti.

Psihoterapevtski pristop je v Ottawi v letu 1980 razvila dr. Sue Johnson. Danes deluje kot profesorica klinične psihologije na Univerzi v Ottawi in je vodja Inštituta za pare in družine v Ottawi ter Mednarodnega centra za odličnost Čustveno usmerjene terapije -  ICEEFT Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy.

Pristop Čustveno usmerjene terapije je učinkovit pri različnih parih kot tudi družinah in posameznikih iz različnih kulturnih okolij. Zagotavlja zdravilni pristop v partnerskih razmerjih, kot tudi pri družinah in posameznikih, ki trpijo za anksioznostjo, depresijo, posttravmatskim stresom in kroničnimi boleznimi.

V zadnjih dvajsetih letih je bila razvita znanstveno potrjena raziskava, ki je potrdila učinkovitost pristopa. Študije prikazujejo, da je v partnerskih odnosih prišlo po opravljeni terapiji v 90% do bistvenega izboljšanja, 70-75% parov pa je povsem okrevalo.

Dober partnerski odnos je prav tako pomemben za dobro počutje otrok. Pomoč partnerjema pomeni namreč tudi pomoč njunim otrokom in mladim odraslim, da odrastejo v čustveno dobro delujočih družinah, saj pridobijo zdrave vzorce, ki jih lahko prenašajo naprej.

 
Prednosti Čustveno usmerjene partnerske terapije:

• temelji na jasnem razumevanju zakonske oz. partnerske stiske v odraslih ljubezenskih odnosih
• temelji na sodelujočem, spoštljivem in enakopravnem terapevtskem odnosu, ki je v procesu terapije ključnega pomena, saj le tako lahko deluje »zdravilno«.
• spreminjanje strategij in intervencij v terapiji je specifično, saj temelji na spremembah čustev, ki vodijo ponavljajoče se negativne vzorce (»zaplete«). Vloga terapevta je v čustveno angažiranem koreografu, ki pomaga paru ponovno ali prvič zaplesati.


RELACIJSKA DRUŽINSKA TERAPIJA

Relacijska družinska terapija, ki jo je razvil dr. Christian Gostečnik, predstavlja inovativen model terapevtske obravnave. Omogoča globinsko preoblikovanje čustvenih vzorcev odnosov, ki so pripeljali posameznika, zakonca ali družino v stisko in trajnejše spremembe. Priznana je s strani AAMFT (Ameriško združenje za zakonsko in družinsko terapijo). Model je prejel 2. nagrado na Forumu inovacij 2010 v Sloveniji.

Preko pogovorov med posameznikom, parom ali družino in terapevtko postopoma odkrivamo nezavedne vzroke vaših težav, postopoma ugotavljamo njihove korenine v vaši preteklosti ter njihov vpliv na vaš sedanji odnos do sebe in bližnjih.

V psihoterapevtskem procesu ustvarjamo pogoje (zaupen, varen odnos s psihoterapevtko,ki omogoča prepoznavanje in opuščanje nefunkcionalnih čustvenih obramb) za integracijo vašega zavednega in nezavednega sveta (povezava med amigdalo in hipokampusom) in s tem zmožnosti vašega funkcionalnejšega vedenja in bolj zadovoljujočih odnosov.


KOMU JE PSIHOTERAPIJA NAMENJENA


V Integracijo prihajajo posamezniki, pari in družine, ki:

• želijo ponovno najti stik s seboj, ustvariti bližino, zdrave in varne odnose,

• želijo izboljšati samopodobo in povečati samozavest,

• se soočajo s težavami v partnerstvu (odtujenost, konflikti, frustracije, nezvestoba, čustveno, fizično, spolno nasilje ipd.),

• imajo težave pri starševstvu (slaba komunikacija, pomanjkanje stika z otrokom)
 
• doživljajo čustvene stiske ( tesnobnost, strahovi, otožnost, depresivnost, občutki praznine, negotovosti, nemoči, obupa,  nenadzorovani izbruhi jeze, nepredelane zlorabe in travme…)

• doživljajo osebne stiske ob novih življenjskih situacijah (v procesu odraščanja, pri konfliktih s starši ali sorodniki, odhod od doma, rojstvo otroka, izguba bližnjega, ločitev, menjava ali izguba službe, upokojitev, izguba zdravja, stres, izgorelost, žalovanje…)

• imajo motnje hranjenja, so odvisni od dela, iger na srečo, alkohola,...


CENIK

Storitev Trajanje Cena
Uvodno srečanje in svetovanje 60 min 50 €
Individualna terapija 60 min 50 €
Partnerska terapija 60 min 60 €

Plačilo: na uvodnem srečanju se plača tudi akontacija za eno terapevtsko srečanje v naprej.

V primeru odsotnosti me je potrebno 48 ur pred vašim terminom obvestiti, sicer bo zaradi rezervacije termina polno plačilo poravnano iz naslova vaše akontacije.

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Hitri kontakt

company map
Bilečanska ulica 5, Ljubljana , , Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Poslovna oblika:
Integracija, psihoterapije, Irmina Rakun Alif s.p.
Davčna št.:
99607824
Govorimo:
Mobitel:
+386 (0)40 845 415
E-mail:
irmina@integracija.si

Socialno omrežje