
KMETIJA BORDON, DRUŽINSKO VINOGRADNIŠTVO, DEKANI Priporočamo
Galerija slik
Predstavitev
KMETIJA BORDON, DEKANI
Družinska tradicija vinogradništva kmetije Bordon sega v leto 1985.
Ivan Bordon je kot prvi med zasebnimi vinarji Slovenske Istre vpeljal lastno blagovno znamko vin. Danes njegov sin Boris nadaljuje z inovativnostjo in predanim delom, stremi k popolnosti ter pridelavi vrhunskih vin, ki vedno znova dosegajo zavidljiva priznanja in nagrade, tako doma kot v tujini. Svoje znanje in dragocene izkušnje pa, kakor njegov oče nanj, potrpežljivo prenaša tudi na svojega sina Jana kot mlado moč na posestvu.
O bogati zgodovini kmetije Bordon priča ohranjen stari mlin, ki si ga ob obisku in degustaciji naših izbranih vin lahko tudi ogledate.
VINA
-CABERNET SAUVIGNON SLAMNO ROSÉ
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-IVANOV REFOŠK MAGNUM
Ponudimo k divjačini ali jedem z žara, dozorelem pršutu, zrelim sirom… Temperatura serviranja je 18°C.
-IVANOV REFOŠK MAGNUM
Ponudite ga k divjačini ali jedem z žara, starani skuti, zrelim sirom … Temperatura serviranja je 18 °C.
-EVINA PENINA
Ponudimo ga na temperaturi med 14 in 16 C°.
-IVANOV REFOŠK
Ponudimo k divjačini ali jedem z žara, dozorelem pršutu, zrelim sirom… Temperatura serviranja je 18°C.
-MERLOT SLAMNO VINO
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-REFOŠK CLASSIC EKO
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-MALVAZIJA DORA
Ponudimo jo k izbranim zrelim sirom, jedem s tartufi, ribam na žaru. Temperatura serviranja je 14-16°C.
-MERLOT
Lepo se bo podal k mesnim jedem z žara, divjačinskemu golažu pa tudi kakšni posebni čokoladni sladici. Ponudimo ga pri temperaturi med 14-16 C°.
-PENINA RUMENI MUŠKAT
Primerno za aperitiv, pa tudi na koncu obeda ali pa kar tako, v dobri družbi.
-CABERNET SAUVIGNON
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-MERLOT SLAMNO VINO
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-CUVEÉE BON’DOR
Odlično se poda k divjačinskim specialitetam ali steakom z žara, lahko ga pa ponudimo tudi k čokoladni sladici kot je npr. mousse s tartufi.
-MERLOT SLAMNO VINO
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-CABERNET SAUVIGNON SLAMNO
Najbolj se poda k pršutu in vsem bogatim mesnim jedem. Ponudimo ga pri temperaturi med 16-18°C.
-MALVAZIJA
Je idealna spremljevalka ribjih specijalitet. Postrežemo jo ohlajeno na 8 -10°C.
-RUMENI MUŠKAT
Lepo se bo podal k mesnim jedem z žara, divjačinskemu golažu pa tudi kakšni posebni čokoladni sladici. Ponudimo ga pri temperaturi med 14-16 C°.
-EVIN ROSE
Odlična izbira za aperitiv ali kot spremljava k morskim sadežem. Rose serviramo na temperaturi 6°C.
-CUVÉE ANABELA
Vino je primerno za jedi na osnovi tartufa ali z belo ribo na žaru ali z zrelimi siri. Ponudimo ga serviranega na 12°C
Vrhunsko oljčno olje
Našo ponudbo vrhunskih vin dopolnjuje prvorazredno ekstra deviško hladno stiskano oljčno olje, ki ga pridelujemo v lastnem oljčnem gaju. Naše olje nosi certifikat ekološke pridelave ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla.
Degustacijska doživetja
Kot se po zgledu prednikov ravnamo pri pridelavi vina, vas na tradicionalen način popeljemo tudi v svet vrhunskih vin in izbrane kulinarike. Vnaprej najavljene in vodene degustacije vin ter domačih istrskih dobrot vam nudimo v novo zgrajeni kleti, kjer sta urejena poseben prostor in sončna terasa.
Prenočite v Istri
Bližina morja, dolina Rižane in mesto Koper so kot nalašč za oddih. Nudimo vam nastanitev v stilsko urejenem apartmaju, lahko pa se oglasite tudi z avtodomom. Pri nas si lahko ogledate stari družinski mlin, popeljemo pa vas tudi na pohod skozi vinograde in oljčni gaj na vrhu hriba.
Arhivska klet
V globokem miru arhivske kleti imajo naša vina odlične pogoje, da še plemenitijo svojo kakovost. Njihovo okušanje je posebno doživetje, podobno izletu skozi čas.
METIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI
Rezervacije in informacije na tel. št.: +386 (o) 41 721 228 ali na e-pošti: e:
KMETIJA BORDON, DEKANI,KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI, KMETIJA BORDON, DEKANI,KMETIJA BORDON, DEKANI
- Ključne besede:
-
- kmetija bordon,
- vinogradništvo,
- kmetije,
- apartma,
- apartmaji,
- turistična kmetija,
- turistične kmetije,
- vino,
- vina,
- olivno olje,
- 44373368,
- Refošk,
- Bon d’Or,
- Malvazija,
- E.Vin rosé,
- Slamna vina,
- Penina rosé,
- Penina rumeni muškat,
- Anabela,
- Malvazija Dora,
- Ivanov Refošk,
- Oljčno olje,
- Apartmaji,
- Boris Bordon,
- 041721228,
- arhivska klet,
- Cabernet sauvignon slamno rosé,
- Ivanov refošk 2009 magnum,
- Ivanov refošk 2015 magnum,
- Evina penina,
- Ivanov refošk,
- Merlot slamno vino,
- Refošk classic eko,
- Malvazija dora,
- Merlot,
- Cabernet sauvignon,
- Cuveée bon’dor,
- Cabernet sauvignon slamno,
- Rumeni muškat,
- Evin rose,
- Cuvée anabela
Zemljevid
Poslovna ocena
4.5 povprečje glede na 1 Mnenja
-
ZadovoljniJaz kot vodnik in moje skupine zelo zadovoljni z ambientom, prijaznostjo , kvaliteto hrane in seveda vini. Priporočam dalje in se vračam.
Dodatna kontaktna okna

Certifikat - 2024


Certifikat - 2025

KMETIJA BORDON, DRUŽINSKO VINOGRADNIŠTVO, DEKANI