Galerija slik
Predstavitev
Na kmetiji Mahnič, po domače Pr'Šuščevih, se z vinogradništvom in integrirano pridelavo grozdja in vina ukvarja že več generacij. Znani smo po pomladanski in jesenski osmici, ponujamo tudi kraški pršut, salame in ostale mesnine, sušene na kraški burji, ter degustacijo in ogled vinske kleti.
Vinska klet Mahnič
V vinski kleti, ki po površini meri 200m², so shranjene štiri sorte vina, med njimi je tudi avtohtona kraška sorta Vitovska Grganja. Vino zori tako v nerjavečih posodah kot v hrastovih sodih. Za vsa vina, tako za Izbrani Teran kot Cabernet Sauvignon, Chardonnay in Vitovsko Grganjo, je značilno, da so suha. Izbor najboljših vin smo ustekleničili in vam jih ponujamo pod blagovno znamko Mahnič. V kleti na naravni način vzdržujemo in ohranjamo konstantno temperaturo, kar je nujni pogoj za zorenje, negovanje in stanovitnost vina, vino pa tako obdrži svežino, bistrost in cvetico.
S pravo kombinacijo vina in hrane so naša vina prava za popestritev nešteto prijetnih trenutkov.
Za izletnike in ostale goste, po predhodni najavi, organiziramo ogled vinske kleti s pokušino vin v degustacijskem prostoru vinske kleti. Degustacijska soba je urejena v pritličju vinske kleti in sprejme do 60 oseb.
Sušene mesnine
Sušenje mesnin ima na Krasu dolgoletno tradicijo. Na Kmetiji Mahnič smo ponosni na doma pridelano hrano, tudi na naš nabor sušenih mesnin. Na odprtem redimo prašiče, ki jih krmimo le z domačo krmo, kar da mesnim izdelkom poseben okus. Sušene mesnine pridelamo na tradicionalen kraški način, sušeno na kraški burji. Kraškim pršutom dodamo samo sol in čas v čistem zraku na burji. Ponujamo tudi kraške salame, vratovino, panceto in ostale sušene mesnine, ki so na voljo celo leto.
S sušenimi mesninami in Mahničevim Izbranim Teranom si lahko tudi sami, kjerkoli že ste, pričarate pravo kraško vzdušje.
Osmica
Osmica se na Slovenskem pojavlja od časa Marije Terezije, v zadnjem desetletju pa je na slovenskem Krasu znova oživela. Če je bila osmica nekoč namenjena prodaji tistega, kar je kmetom ostalo, je danes eden od načinov, kako predstaviti svoje delo in izdelke.
Na kmetiji Mahnič osmico pripravljamo dvakrat letno, spomladi in jeseni. Spomladansko osmico imamo navadno marca ali aprila, jesensko novembra okoli Martinovega. Zadnjih nekaj let nas je mogoče najti tudi na Prazniku terana in pršuta, ki ga v Dutovljah prirejajo v avgustu.
Vabljeni! Spomladanska OSMICA od 14. do 23. marca 2014!
Lahko pa nas kadarkoli obiščete ali kontaktirate po telefonu 05 764 05 96 ali e-poštiTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .
Vinska klet Mahnič
V vinski kleti, ki po površini meri 200m², so shranjene štiri sorte vina, med njimi je tudi avtohtona kraška sorta Vitovska Grganja. Vino zori tako v nerjavečih posodah kot v hrastovih sodih. Za vsa vina, tako za Izbrani Teran kot Cabernet Sauvignon, Chardonnay in Vitovsko Grganjo, je značilno, da so suha. Izbor najboljših vin smo ustekleničili in vam jih ponujamo pod blagovno znamko Mahnič. V kleti na naravni način vzdržujemo in ohranjamo konstantno temperaturo, kar je nujni pogoj za zorenje, negovanje in stanovitnost vina, vino pa tako obdrži svežino, bistrost in cvetico.
S pravo kombinacijo vina in hrane so naša vina prava za popestritev nešteto prijetnih trenutkov.
Za izletnike in ostale goste, po predhodni najavi, organiziramo ogled vinske kleti s pokušino vin v degustacijskem prostoru vinske kleti. Degustacijska soba je urejena v pritličju vinske kleti in sprejme do 60 oseb.
Sušene mesnine
Sušenje mesnin ima na Krasu dolgoletno tradicijo. Na Kmetiji Mahnič smo ponosni na doma pridelano hrano, tudi na naš nabor sušenih mesnin. Na odprtem redimo prašiče, ki jih krmimo le z domačo krmo, kar da mesnim izdelkom poseben okus. Sušene mesnine pridelamo na tradicionalen kraški način, sušeno na kraški burji. Kraškim pršutom dodamo samo sol in čas v čistem zraku na burji. Ponujamo tudi kraške salame, vratovino, panceto in ostale sušene mesnine, ki so na voljo celo leto.
S sušenimi mesninami in Mahničevim Izbranim Teranom si lahko tudi sami, kjerkoli že ste, pričarate pravo kraško vzdušje.
Osmica
Osmica se na Slovenskem pojavlja od časa Marije Terezije, v zadnjem desetletju pa je na slovenskem Krasu znova oživela. Če je bila osmica nekoč namenjena prodaji tistega, kar je kmetom ostalo, je danes eden od načinov, kako predstaviti svoje delo in izdelke.
Na kmetiji Mahnič osmico pripravljamo dvakrat letno, spomladi in jeseni. Spomladansko osmico imamo navadno marca ali aprila, jesensko novembra okoli Martinovega. Zadnjih nekaj let nas je mogoče najti tudi na Prazniku terana in pršuta, ki ga v Dutovljah prirejajo v avgustu.
Vabljeni! Spomladanska OSMICA od 14. do 23. marca 2014!
Lahko pa nas kadarkoli obiščete ali kontaktirate po telefonu 05 764 05 96 ali e-pošti
- Ključne besede:
Zemljevid
Poslovna ocena
0 Mnenje
0.0 povprečje glede na 0 Mnenja
5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0
Hitri kontakt
Grahovo brdo 1, 6210 , Sežana
Dodatna kontaktna okna
Naziv:
Marko Mahnič - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Davčna št.:
49005863
Naslov:
Grahovo Brdo 1, 6210 Sežana
Mobitel:
+386 (0)41 561 358
Telefon:
+386 (0)5 7640596
E-mail:
info@kmetija-mahnic.si
Certifikat
Naziv:
Marko Mahnič - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Naslov:
Grahovo Brdo 1, 6210 Sežana
KMETIJA MAHNIČ, SEŽANA