Image
Image
5816
Zaupanja vredni
https://www.info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew39307.jpg

PERŠOLJA, VINA IZ BRD, DOBROVO V BRDIH Priporočamo

Kozana 19, 5212 Dobrovo v Brdih

Galerija slik

Predstavitev

DRUŽINSKA KMETIJA
O Peršoljevih

Kmetija družine Peršolja leži v vasi Kozana, v osrčju briških gričev. Pogled izpred naše domačije objema mehke obline vinorodnih gričev, se zaustavlja pri cerkvah in gradovih, sledi razpotegnjenim vasem in se izgublja proti Jadranskemu morju ali zaustavlja pri kamnitih stražah Julijcev.
Glinasta, lapornata briška zemlja ter lega vinogradov, ki so posejani po najsončnejših legah so težka za obdelavo. Prav taki pogoji ter zračni tokovi iz morja in Alp, ki se tukaj srečujejo, pa nudijo idealne pogoje za vinogradništvo.

Na kmetiji Peršolja imamo dva prostora, ki sta namenjena degustacijam, srečanjem s poslovnimi partnerji in druženju ljubiteljev naših vin. Degustacije vodimo v slovenskem, angleškem ali v italijanskem jeziku. Potrebna je predhodna najava in dogovor o številu vin, ki jih želi gost okušati.

Na dvorišču je dovolj prostora za avtobus.

VINA

Stekleničena vina (0,75l) so pakirana v kartonske embalaže šestih steklenic. Omogočeno je pakiranje vin v ročke za eno ali dve steklenici iz rebrastega ekološkega kartona v naravni barvi z vžganim logotipom Peršolja vina iz Brd. Na vašo željo, bo na elipsi ročke vtisnjen vaš logotip ali napis. Omogočamo tudi stekleničenje vina z vašo etiketo oz. po naročilu.

-REBULA

Rebula je slamnato rumene barve, suha sveža in živahna z uravnoteženim okusom. Cvetica je nevtralna, ubrana, spominja na dozorele fige, jabolka in hruške. Po okusu je dražljivo sadna, harmonična in pitka; vinska včasih spominja na cedrov les.

Rebulo serviramo ohlajeno na 9-10°C z morskimi ali sladkovodnimi ribami in ne preveč pikantnimi siri.

Rebula je ena najstarejših sort v Goriških Brdih.

-SIVI PINOT

Sivi pinot je zelo kompletno vino z močno uravnoteženo aromo. Še kot mlado vino ima sivi pinot sadni okus z grenkim priokusom. Zrel razvije pikanten okus, ki spominja na zelene orehe.

Servira se ohlajen na 10-12°C k mastnim ribam na žaru, testeninam s paradižnikom in baziliko ter mesnim jedem v bogati omaki.

-CHARDONNAY

Chardonnay je sveže pitno vino, z značilno aromo, ki spominja na jabolka in skorjo sveže pečenega kruha. Zaradi svojih bogatih sestavin se chardonnay zelo dobro stara v barrique sodih in dobi izrazito aromo konjaka.

Pri 12-14°C ga ponudimo k sirom, nemastnim mesnim predjedem, rižotam in ribam.

-MERLOT

Vino je rubinasto rdeče barve, kisline pa so blage. Merlot je blagega prijetnega okusa z aromo brusnic in gozdnih sadežev. Mlado vino je zelo pitno, s staranjem pa pridobi plemenito cvetico.

Merlot ponudimo pri 16-18°C k jedem iz divjadi, dušeni govedini ter testeninam z močnato omako.

-CABERNET  FRANC

Cabernet franc je v svetu precej redka sorta, ki prihaja iz Francije. Za mlado vino je značilen travnat vonj. S staranjem pa vino postane uravnovešeno z nežno in prijetno cvetico, bogato z ekstrakti, primerno kislino ter s poudarjenim taninskim okusom.

Mlado vino strežemo pri 16-18°C. Barikirano različico pa serviramo pri 18-20°C k dušenemu mesu, svinjskemu mesu ter divjadi in k jedem z začinjenimi omakami.

-ROSE ELEGANT

Sveže in očarljivo vino, ki združuje sorti merlot in chardonnay. Serviramo ohlajeno na 9 – 10°C.

-TONI

Blede zlatorumene barve, igrivo, mladostno, sveže vino iz grozdja zeleni sauvignon. Diši po rumenih sadežih, suhih pomarančah, medu, aromatično. Serviramo ohlajenega na 9 – 10°C.

-MODRI PINOT BARRIQUE

Intenzivne granatno rdeče barve, razvit, pikanten, odprt in razkošen, pikanten. Postrežemo pri 18 – 20 °C k dušenemu mesu, svinjskemu mesu ter divjadi in k jedem z začinjenimi omakami.
Dobrodošli v svet vina iz Goriških Brd Vaša prava vinska pustolovščina

Ponosno vam predstavljamo izjemno destinacijo za ljubitelje vina – Goriška Brda, regijo, kjer se rojevajo edinstvene vinske zgodbe, kjer se prepletajo vinogradni griči in neizmerna strast do vina.

    Degustacije, ki osvajajo srca. Odkrijte najboljše vinarije v Goriških Brdih, ki vas vabijo na razburljive degustacije. Okusite svežino belih vin, odkrijte globino rdečih sort in doživite edinstvene okuse te regije.

    Srečanja s strastnimi Vinarji. Za tiste, ki si želite več kot le okušanje vina, ponujamo možnost srečanj z vinarji. S tem boste lahko stopili v stik s vinarji, spoznali proces pridelave in odkrivali skrite dragulje v svetu vina.

 Prepustite se kombinaciji vina in okusni lokalni kulinariki.

Zavzemamo se za vinska doživetja v Goriških Brdih, za resnično izkušnjo te čudovite regije.

Raziščite Goriška Brda: Ne zamudite priložnosti, da odkrijete Goriška Brda, regijo, ki je raj za ljubitelje vina. Začnite svojo vinsko pustolovščino zdaj!

Vabljeni, da se nam pridružite in raziščete svet vin iz Goriških Brd.

Naša vrhunska vina za vaše zasebne užitke, poslovna, prijateljska ali družinska srečanja.

R E B U L A

Rebula je slamnato rumene barve, suha sveža in živahna z uravnoteženim okusom. Cvetica je nevtralna, ubrana, spominja na dozorele fige, jabolka in hruške. Po okusu je dražljivo sadna, harmonična in pitka; vinska včasih spominja na cedrov les.

Rebulo serviramo ohlajeno na 9-10°C z morskimi ali sladkovodnimi ribami in ne preveč pikantnimi siri.

Rebula je ena najstarejših sort v Goriških Brdih.

Prodajamo jo tudi kot Rebula Orange, ki je macerirana in barikrana.

Rebula je bela vinska sorta grozdja, ki je izjemno priljubljena v vinorodnih regijah Srednje Evrope, zlasti v Sloveniji in Italiji. Tukaj je nekaj ključnih značilnosti vina rebula:

Arome in Okus: Vino rebula ima tipično svež in saden karakter. Arome se gibljejo od citrusov in zelenega jabolka do cvetličnih not. Na okusu je navadno sveže in živahno, z lepo kislostjo.

Barva: Rebula je znana po svoji značilni bledo slamnato rumeni barvi.

Pridelava: Grozdje rebula se običajno goji na sončnih legah in se uporablja za pridelavo belih vin. Včasih se lahko uporabi tudi za proizvodnjo oranžnih vin, kjer so grozdne jagode fermentirane skupaj z lupinami.

Regije: Rebula je široko prisotna v vinorodnih regijah Friuli-Venezia Giulia v Italiji in v slovenskih vinorodnih regijah, kot sta Goriška Brda in Vipavska dolina.

Kulinarična Ujemanja: Zaradi svoje svežine in kislosti je rebula odlična izbira za spremljavo morskih jedi, rib in številnih zelenjavnih jedi. Prav tako se dobro ujema s suhomesnatimi izdelki in lokalnimi siri.

Rebula je ena izmed sort, ki izraža terroir vinorodnih regij, kjer se goji, in zagotavlja vina, ki izražajo lokalni značaj in tradicijo.

S I V I  P I N O T

Sivi pinot je zelo kompletno vino z močno uravnoteženo aromo. Še kot mlado vino ima sivi pinot sadni okus z grenkim priokusom. Zrel razvije pikanten okus, ki spominja na zelene orehe.

Servira se ohlajen na 10-12°C k mastnim ribam na žaru, testeninam s paradižnikom in baziliko ter mesnim jedem v bogati omaki.

Sivi pinot Prestige je maceriran in barikiran.

Sivi pinot, znan tudi kot pinot gris, je bela vinska sorta grozdja, ki ima svoje korenine v regiji Burgundija v Franciji. Ta sorta je znana po svojem značilnem okusu in aromi. Tu je nekaj ključnih značilnosti sivega pinota:

Barva in Videz: Grozdje sivega pinota ima sivo-rjave lupine, zaradi česar so tudi jagode nekoliko rjave ali sivkaste. Barva vina sivega pinota se giblje od svetlo do globoko zlatorumene ali bakrene.

Arome in Okus: Sivi pinot je znan po svojih bogatih in kompleksnih aromah. Okusi in arome vina vključujejo note zrelih sadov, kot so hruške, jabolka, breskve, citrusi in tropsko sadje. Poleg tega lahko najdemo tudi subtilne note medu, oreščkov in začimb. Vino je pogosto polno, z dobro uravnoteženo kislostjo.

Regije: Sivi pinot se goji v številnih vinorodnih regijah po vsem svetu. Nekatere od najbolj znanih regij, kjer se goji, vključujejo poleg Slovenije še Alsace v Franciji, Avstrijo, Italijo, Nemčijo, Novo Zelandijo in Oregon v Združenih državah Amerike.

Kulinarično Ujemanje: Zaradi svoje bogate arome in strukture se sivi pinot odlično ujema s številnimi kulinaričnimi jedmi. Odličen je ob spremljavi morskih sadežev, perutnine, svinjine, različnih vrst sirov in zelenjavnih jedi.

Sivi pinot je sorta, ki izraža terroir regije, kjer se goji, in vsaka regija prinaša svoj edinstven značaj v vinu sivega pinota. To vino je priljubljeno zaradi svoje raznolikosti in sposobnosti, da izrazi različne okuse in arome, odvisno od kraja pridelave.

C H A R D O N N A Y

Chardonnay je sveže pitno vino, z značilno aromo, ki spominja na jabolka in skorjo sveže pečenega kruha. Zaradi svojih bogatih sestavin se chardonnay zelo dobro stara v barrique sodih in dobi izrazito aromo konjaka.

Pri 12-14°C ga ponudimo k sirom, nemastnim mesnim predjedem, rižotam in ribam.

Chardonnay je ena najbolj znanih belih vinskih sort grozdja na svetu. Ta sorta je razširjena po vseh vinorodnih regijah in je znana po svoji sposobnosti, da odraža terroir, v katerem raste, ter po svoji vsestranskosti pri proizvodnji različnih stilov vina. Tukaj je nekaj ključnih značilnosti chardonnayja:

Arome in Okus: Chardonnay ima raznolike arome in okuse, ki se razlikujejo glede na pridelovalno regijo in stil vina. Vina iz chardonnayja se lahko gibljejo od svežih not zelenega jabolka, citrusov in breskev do bolj maslenih, oreščkastih in vaniljevih tonov, ki prihajajo iz staranja v lesu.

Stil Vina: Chardonnay se uporablja za proizvodnjo različnih stilov vin, vključno z neoksidiranimi (npr. Chablis iz Francije), delno oksidiranimi (npr. vina iz Burgundije) ter polno oksidiranimi (npr. vina iz Kalifornije) stili. To pomeni, da se lahko chardonnay uporablja za ustvarjanje suhih, svežih vin, pa tudi bogatih in maslenih vin.

Regije: Chardonnay se goji po vsem svetu. Najbolj znane regije za chardonnay vključujejo poleg Slovenije še Burgundijo v Franciji, Kalifornijo v ZDA, Avstralijo, Novo Zelandijo in Čile. Vsaka od teh regij prispeva svoj edinstven terroir k okusu chardonnayja.

Kulinarično Ujemanje: Zaradi svoje raznolikosti se chardonnay odlično ujema s številnimi jedmi. Suhi chardonnayji so pogosto odlična izbira ob morskih sadežih, perutnini in različnih vrstih sira. Masleni chardonnayji pa se dobro podajo k jedem z maslom, kot so omake iz masla ali jedi s kremnimi omakami.

M E R L O T

Vino je rubinasto rdeče barve, kisline pa so blage. Merlot je blagega prijetnega okusa z aromo brusnic in gozdnih sadežev. Mlado vino je zelo pitno, s staranjem pa pridobi plemenito cvetico.

Merlot ponudimo pri 16-18°C k jedem iz divjadi, dušeni govedini ter testeninam z močnato omako.

Merlot je rdeča vinska sorta grozdja, ki izhaja iz Bordeauxa v Franciji. Ta sorta je ena izmed najbolj priljubljenih rdečih sort na svetu in se goji v številnih vinorodnih regijah po vsem svetu. Tukaj so nekatere ključne značilnosti merlota:

Arome in Okus: Merlot ponuja različne arome in okuse, odvisno od vinorodne regije in stila vina. Tipične arome vključujejo rdeče in črne jagode, češnje, slive ter začimbne in zeliščne note. Okus je običajno mehak, srednjega telesa in s čvrsto strukturo taninov.

Barva: Vina iz merlota običajno imajo globoko rubinasto rdečo barvo.

Stil Vina: Merlot se lahko uporablja za proizvodnjo različnih stilov vin. Lahko najdete suhe, polsuhe in sladke merlote, odvisno od regije in proizvajalca. Poleg tega se merlot pogosto meša z drugimi sortami, zlasti v Bordeauxu, kjer je del mnogih klasičnih rdečih mešanic.

Regije: Merlot se goji v številnih vinorodnih regijah po svetu. Najbolj znane regije za merlot vključujejo Bordeaux v Franciji, kjer je del mešanic, ter Napa Valley v Kaliforniji, kjer se goji v monosortnih vinih.

Kulinarično Ujemanje: Merlot se dobro ujema s številnimi kulinaričnimi jedmi. Suhi merloti so odlična izbira ob rdečem mesu, perutnini, gobah in sirom. Njegova mehka tekstura in aromatične note ga naredijo priljubljenega partnerja za mnoge jedi.

Merlot je vino, ki se ponaša s svojo priljubljenostjo zaradi svoje prijetne pitnosti in mehkega značaja. Različne regije in proizvajalci ustvarjajo merlote z različnimi stilskimi izrazi, zato je vedno vredno raziskati različne merlote, da najdete tistega, ki vam najbolj ustreza.
 

C A B E R N E T  F R A N C

Cabernet franc je v svetu precej redka sorta, ki prihaja iz Francije. Za mlado vino je značilen travnat vonj. S staranjem pa vino postane uravnovešeno z nežno in prijetno cvetico, bogato z ekstrakti, primerno kislino ter s poudarjenim taninskim okusom.

Mlado vino strežemo pri 16-18°C. Barikirano različico pa serviramo pri 18-20°C k dušenemu mesu, svinjskemu mesu ter divjadi in k jedem z začinjenimi omakami.

Različica Cabernet Franc Arhiva/Riserva je pripravljena s podaljšano maceracijo in barikirana vsaj 10 let.

Cabernet Franc je rdeča vinska sorta grozdja, ki je priljubljena predvsem v Bordeauxu in v drugih vinorodnih regijah po svetu. Ta sorta ima svoj značilen okus in aromo ter je znana po svoji sposobnosti, da se uporablja tako v mešanicah kot tudi za proizvodnjo samostojnih vin. Tukaj so nekatere ključne značilnosti Cabernet Franca:

Arome in Okus: Cabernet Franc ponuja različne arome in okuse, ki vključujejo note rdečega in črnega sadja, kot so češnje, maline in robide. Poleg tega ima pogosto zeliščne, začimbne in zemeljske note. Okus je običajno svež, srednjega telesa, z dobro strukturo taninov.

Barva: Vina iz Cabernet Franca običajno imajo globoko rdečo barvo, od svetlo rubinaste do temno vijolične, odvisno od starosti in proizvajalca.

Stil Vina: Cabernet Franc se pogosto uporablja v mešanicah, zlasti v Bordeauxu, kjer je del klasičnih rdečih mešanic, kot sta Bordeaux Rouge in Saint-Émilion. V nekaterih vinorodnih regijah, kot je Loara v Franciji, pa se proizvajajo tudi samostojna monosortna vina iz Cabernet Franca.

Regije: Cabernet Franc se goji po vsem svetu, vendar je najbolj znana v Bordeauxu, kjer je pomemben del klasičnih Bordeaux mešanic. Poleg tega se uspešno goji v regijah Loara in Sud-Ouest v Franciji, v Kaliforniji, v Argentini, Italiji, Španiji, in drugod.

Kulinarično Ujemanje: Suhi Cabernet Franc se odlično ujema s številnimi jedmi, vključno z rdečim mesom, svinjino, perutnino in sirom. Njegova sveža kislost in srednje telo ga naredita odličnega spremljevalca za različne kulinarične izbire.

Cabernet Franc je sorta, ki ponuja raznolikost stilov in izrazov vina, odvisno od regije pridelave. Je priljubljena med ljubitelji rdečega vina zaradi svoje kompleksnosti in elegantnega okusa.

R O S E  E L E G A N T

Sveže in očarljivo vino, ki združuje sorti merlot in chardonnay. Serviramo ohlajeno na 9 – 10°C.

Rožnato vino, znano tudi kot Rosé, je vino, ki je narejeno iz rdečih grozdov, vendar se lupine grozdja odstranijo iz mošta po krajšem stiku, preden dajo vinu rdečo barvo. Rezultat je vino z barvo, ki je nekje med belim in rdečim vinom, običajno v odtenkih rožnate, lososa ali breskve.

Ključne značilnosti rožnatega vina vključujejo:

Okus in Arome: Rožnata vina so običajno sveža, sadna in lahko zelo aromatična. Okusi in arome se lahko gibljejo od rdečih in črnih sadežev, kot so jagode, češnje, maline, do subtilnih cvetličnih in zeliščnih not.

Stili: Obstajajo različni stili rožnatega vina, od suhih do polsuhih in sladkih. Suhi rozeji so priljubljeni zaradi svoje svežine in so odlična izbira za poletne dni.

Regije: Rožnata vina se pridelujejo po vsem svetu. Nekatere regije so še posebej znane po svojih rožnatih vinih, na primer Provansa v Franciji, ki velja za eno najbolj prestižnih območij za rožnata vina.

Kulinarično Ujemanje: Rožnato vino je vsestransko in se dobro ujema s številnimi kulinaričnimi jedmi, vključno z ribami, perutnino, solatami, azijsko kuhinjo in lahkimi prigrizki.

Rožnata vina so priljubljena izbira za različne priložnosti in obrokov zaradi svoje pitnosti in osvežilnosti. Barva in okus rožnatega vina se lahko zelo razlikujeta glede na vrsto grozdja, ki se uporablja, in tehniko proizvodnje, zato je vedno zabavno raziskovati različne stile rožnatih vin.

T O N I

Blede zlatorumene barve, igrivo, mladostno, sveže vino iz grozdja zeleni sauvignon. Diši po rumenih sadežih, suhih pomarančah, medu, aromatično. Serviramo ohlajenega na 9 – 10°C.

M O D R I  P I N O T   B A R R I Q U E

Intenzivne granatno rdeče barve, razvit, pikanten, odprt in razkošen, pikanten. Postrežemo pri 18 – 20 °C k dušenemu mesu, svinjskemu mesu ter divjadi in k jedem z začinjenimi omakami.

Izraz "Modri Pinot Barrique" se nanaša na vino iz sorte Pinot Noir, ki je bilo starano v hrastovih sodih, imenovanih barrique sodi. To je priljubljena in cenjena sorta rdečega vina, ki se goji po vsem svetu. Tukaj so nekatere ključne značilnosti Modrega Pinota Barrique:

Sorta Grozdja: Modri Pinot (ali Pinot Noir) je znana po svojih lahkih do srednje polnih rdečih vinih z bogatimi aromami rdečih in črnih jagod ter subtilnimi zeliščnimi in začimbnimi notami.

Barrique Sodi: Barrique sodi so majhni hrastovi sodi, običajno s prostornino okoli 225 litrov. Vino je običajno starano v teh sodih, kar doda kompleksnost in strukturo okusu.

Okus in Arome: Vino Modri Pinot Barrique lahko ponuja arome rdečih in črnih jagod, češnje, maline in včasih note zemeljskih začimb. Staranje v hrastovih sodih lahko prinese vaniljeve, tostne in oreščkaste okuse.

Stil Vina: To vino je običajno suho in se lahko ponaša z dobro uravnoteženo kislostjo ter mehkimi tanini, kar ga naredi za elegantno in pitno izbiro.

Regije: Modri Pinot je razširjen po svetu, vendar je najbolj znana po svoji prisotnosti v regijah, kot so Burgundija v Franciji, Oregon v ZDA, Nova Zelandija in drugje.

"Modri Pinot Barrique" je priljubljena izbira med ljubitelji rdečega vina, saj združuje eleganco Modrega Pinota z dodatno dimenzijo, ki jo prinese staranje v hrastovih sodih. Okus in značaj vina se lahko razlikujeta glede na vinarja in regijo pridelave, zato je vredno raziskati različne vzorce, da najdete tistega, ki ustreza vašemu okusu.

 

Zemljevid

Poslovna ocena

0 Mnenje

0.0 povprečje glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno ni ocen

Oddajte vaše mnenje


* Prosimo, upoštevajte: da bi preverili zakonitost vseh mnenj, ki jih objavimo, potrebujemo dokazilo o vašem sodelovanjem/obisku podjetja. Vsi objavljenei dokumenti bodo uporabljeni izključno le za namene preverjanja legitimnosti vašega mnenja glede podjetja.

Dodaj datoteke

Potrjujem, da so tukaj predloženi podatki resnični in točni. Potrjujem, da ne delam za tega ponudnika storitev, nisem konkurenca in nisem povezan z njim.
Z nadaljevanjem se strinjam s Splošni pogoji uporabe.

Dodatna kontaktna okna

Zaupanje vredno podjetje:
Da
Naziv:
Vina Peršolja
Naslov:
Kozana 19, 5212 Dobrovo v Brdih
Govorimo:
 SI
 EN
 IT
 HR
Mobitel:
+386 (0)41 705 271
Telefon:
+386 (0)5 3043726
E-mail:
info@persolja.com
Certifikat
Naziv:
Vina Peršolja
Naslov:
Kozana 19, 5212 Dobrovo v Brdih

Socialno omrežje