Objave

InfoSlovenija
5075
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew24558.jpg

OBČINA BELTINCI

Mladinska ulica 2, Beltinci, Pomurska
+386 (0)2 5413570

Galerija

Predstavitev storitve

Občina Beltinci, srčika slovenske žitnice ob reki Muri, se razprostira na 62,28 kvadratnih kilometrih, ki so naseljeni s približno 8650 prebivalci. Središče in sedež občine so Beltinci, ki so bili stoletja upravno in gospodarsko središče okolice in so kraj s trškimi pravicami vse od leta 1811. Občino Beltinci sestavlja osem naselij: Beltinci, Bratonci, Dokležovje, Gančani, Ižakovci, Lipa, Lipovci in Melinci. Vsa naselja so samostojne krajevne skupnosti.

Relief občine Beltinci je tipično panonski, saj je njena celotna površina skorajda povsem ravna. Tudi podnebje, vodovje, sestava tal, rastlinstvo in živalstvo so izrazito panonski. Gozdov je malo in ležijo pretežno ob levem bregu reke Mure, ki je naravna meja občine na jugozahodu in zahodu. Na območju občine Beltinci se nahajajo še potoki Črnec, Dobel, Ledava in Lipnica. Glavno naravno bogastvo občine Beltinci je rodovitna prst. Več kot polovico njene površine pokrivajo njive, vrtovi ter sadovnjaki. Kmetijstvo je še vedno najpomembnejša gospodarska dejavnost, ki se odvija na območju občine.

Pomemben razvojni potencial občine predstavlja tudi neokrnjena narava ob reki Muri. Lepo urejen "Otok ljubezni" v Ižakovcih,-   z brodom in plavajočim mlinom na reki Muri, baročni dvorec s parkom v Beltincih, neobaročna cerkev sv. Ladislava in še mnoge druge znamenitosti z dodatno turistično prireditveno ponudbo so tiste, ki v občino privabljajo vedno večje število obiskovalcev.  Med najpomembnejše prireditve v občini spadajo: Mednarodni folklorni festival v Beltincih, Büjraški dnevi v Ižakovcih, Likovna kolonija v Lipovcih, Ciglarski dnevi na Melincih, postavljanje mlaja v Gančanih in krumplova noč v Lipi,...

V občini delujejo mnoga društva na področju kulture, turizma, športa, gasilstva, humanitarnih, mladinskih in drugih dejavnosti ter s široko paleto prostovoljnega dela dajejo doprinos in kvaliteto bivanja tukajšnjemu prebivalstvu.

Tako kot pravi pozvačin v vabilu na poroko, tako tudi mi vabimo, naj vas prekmurska ravnica zapelje, naj vas začara šum reke Mure in naj si duša odpočije ob gostoljubnosti prekmurskih ljudi...

Znamenitosti

- Grad
- Župnijska cerkev sv. Ladislava
- Plavajoči mlin na Muri
- Brod
- Büjraštvo – büjraški muzej
- Domača obrt - pletenje iz slame
- Pozvačin
- Glasbena in folklorna tradicija
- Kulinarične značilnosti

Krajevne skupnosti

- Beltinci
- Bratonci
- Dokležovje
- Gančani
- Ižakovci
- Lipa
- Lipovci
- Melinci

Občinsko glasilo

Mali Rijtar

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Mladinska ulica 2, Beltinci, Pomurska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Občina Beltinci
Davčna št.:
39587282
Faks:
+386 (0)2 5413570