Objave

InfoSlovenija
6206
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew17881.jpg

SLOVENSKI MED, MEDENA DARILA, MEDENI LIKER, IZDELKI IZ ČEBELJEGA VOSKA, BOŽNAR ČEBELARSTVO

Polhov gradec 72, Polhov Gradec, Osrednjeslovenska
+386 (0)1 3640025

Galerija

Predstavitev storitve

Božnar čebelarstvo d. o. o. je privatno podjetje, ustanovljeno leta 1990. V podjetju je 7 zaposlenih. Imamo dolgoletne izkušnje s področja pridelave in predelave čebeljih pridelkov. Surovine dobimo tudi od zunanjih sodelavcev – čebelarjev . Tako imamo vedno na razpolago vse vrste medu, ki jih lahko pridelamo v Sloveniji. Trudimo se, da kupcem ponudimo najkvalitetnejše izdelke. Ne pozabljamo pa tudi na način ponudbe, kajti dober izdelek zasluži, da ga prodajamo tudi v lepi in kvalitetni embalaži. Naše izdelke lahko kupite v bolje založenih trgovinah po Sloveniji ali pri nas v Polhovem Gradcu.


Kje smo?

Podjetje dela v prostorih Doma čebelarjev v Polhovem Gradcu. Polhov Gradec je manjši kraj v osrčju polhograjskega hribovja, ki vas bo navdušil z neokrnjeno naravo, bogato kulturno in naravno zapuščino in neštetimi možnostmi za izlete in sprehode po okolici. Da je pri nas najlepše, mi že vemo. Vas pa vabimo, da se o tem prepričate sami.


MED


Med je sladka in židka tekočina, ki jo čebele in druge žuželke proizvajajo iz cvetličnega nektarja (medičine) ali iz mane, ki jo izločajo kljunate žuželke (uši, ...). Čisti med ne sme vsebovati nobenih dodatkov, denimo vode ali drugih sladil.

Tekoči med se ne pokvari, lahko edino kristalizira v trdno stanje. Nazaj v tekočino ga pretvorimo s segrevanjem do 45°C - če to mejo presežemo, med izgubi zdravilne lastnosti. Zaradi velike koncentracije sladkorja z osmotskim razkrojem uničuje bakterije. Naravni med vsebuje od 14 do 18 % vlage. Dokler količina ne preseže 18 %, se praktično noben organizem v njem ne more razviti v večjem številu. Preučevanje cvetnega prahu in trosov v medu (melisopalinologija) lahko razkrije cvetlično poreklo medu. Ker so čebele elektrostatično nabite, privlačijo tudi druge delce, kar je uporabno pri ugotavljanju stopnje onesnaženosti okolja z radioaktivnostjo, prahom ali drugimi snovmi.


Slovenski med

Slovenski gozdovi in travniki dajejo odlično medičino, ki jo slovenske čebele- kranjske sivke- predelajo v prvovrsten med. Slovenski čebelarji zmoremo in znamo pridelati različne vrste medu, ki se med seboj razlikuje po botaničnem in geografskem poreklu. Vredno je okusiti njihovo pestrost.


Medena simfonija

V zbirki medu pod blagovno znamko "Medena simfonija" boste našli različne vrste medu desetih evropskih držav. Med smo predstavili na 24. Dnevih medu v Polhovem Gradcu in obiskovalci so bili navdušeni nad pestrostjo barv in okusov . Najboljši izbrani okusi različnih vrst evropskega medu vas bodo popeljali v dalnje kraje in vas mogoče spomnili na vaša popotovanja po vročih sredozemskih deželah ali na obisk sosednjih dežel.


Okus po medu

V skupini izdelkov Okus po medu boste našli številne izdelke, kjer je med osnova ali sladilo . Kombinacija medu z raznimi dodatki bo navdušila tudi najzahtevnejše ljubitelje medenih izdelkov.


Medena darila

Med predstavlja naravo, zdravje in tradicijo, zato je zelo primerno darilo za sorodnike, prijatelje in poslovne partnerje tako. V Hiši medu Božnar smo za vas pripravili več različnih predlogov medenih daril. Z veseljem pa bomo pri pripravi daril upoštevali tudi vaše potrebe in želje.


Medeni liker

Iz odličnega sadnega žganja in vrhunskega medu smo pripravili napitek " Medeni liker". vsebuje 22 vol.% alkohola, zato je primeren tudi za nežnejši spol. Poleti pijemo dobro ohlajenega, pozimi pa se lahko pogrejemo z vročim medenim likerjem.


Izdelki iz čebeljega voska

Gibki, ubogljivi vosek je dragocena snov, ki jo je človek znal ceniti že v davni dobi. Kdo ve kdaj je spoznal, da mu drobna čebelica ne le sladi življenje z medom, ampak da se vosek iz njenega voščenega domovanja lahko spremeni v malo sonce, ki s svojo svetlobo podaljša dan v večer ali v drobno darilo, s katerim bo razveselil ljudi, ki jih ima rad. ( Iz knjige Med in medeni kruhki) Zlato rumen čebelji vosek proizvajajo 12 -18 dni stare čebele delavke v voskovnih žlezah. Njegov vonj spominja na čebele, med, propolis in cvetni prah. Sveče iz čebeljega voska nam dajo, poleg sončne, najbolj naravno svetlobo. Prostor, kjer so, pa napolnijo tudi s pozitivno energijo.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Polhov gradec 72, Polhov Gradec, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Božnar čebelarstvo d.o.o.
Davčna št.:
21585741
Faks:
+386 (0)1 3640025
Delovni čas:
od 7. do 19. ure

Socialno Omrežje