Objave

InfoSlovenija
5100
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1913/cistile_naprave_logo-1576763819.png

BETONSKE ČISTILNE NAPRAVE BETONSKI ZBIRALNIKI DEŽEVNICE BIOLOŠKE ČISTILNE NAPRAVE

Hraše 4A, 1261 Smlednik, Osrednjeslovenska

Galerija

Predstavitev storitve

V podjetju Timma d.o.o. nudimo naslednje dejavnosti in opremo:

- Biološke čistilne naprave
- Male čistilne naprave AQUATECH
- Zbiralniki deževnice
- Oprema za zbiralnike deževnice
- Greznice
- Vodomerni jašek Zagožen
- Strojne inštalacije
- Ponikovalno polje 

-betonske čistilne naprave in betonske zbiralnike za deževnico

BIOLOŠKE ČISTILNE NAPRAVE

Biološke čistilne naprave, ki ustrezajo vsem standardom 12566-3 in so na seznamu GZS.

Lastniki objektov v krajih brez urejenega kanalizacijskega omrežja morajo za zamenjavo pretočnih greznic s čistilnimi napravami poskrbeti do leta 2017, tisti na občutljivejših vodovarstvenih območjih, na katerih stoji tudi večina planinskih postojank pri nas, pa že do leta 2015.

Čistilna naprava, v kateri poteka aerobno čiščenje odpadne vode (brez dodajanja kemikalij), je sestavljena iz dveh ločenih rezervoarjev iz HDPE-plastike, ki sta med seboj povezana s cevmi, iz nje pa prečiščena voda odteka v ponikalni sistem. Prvi del čistilne naprave predstavlja predrezervoar, v katerega se steka voda s fekalijami. V njem poteka mehansko predčiščenje, v drugem delu, bioreaktorju, pa vodo prečistijo mikroorganizmi. Čistilna naprava je v celoti vkopana in prekrita z zemljo, iz nje gledata približno pet centimetrov visoka pokrova rezervoarjev, pokrovček s predfiltrom ob prvem rezervoarju in tulec s plovcem ob bio­reaktorju, ki opozarja na previsoko raven vode v ponikalnem sistemu, poleg tega pa dve prezračevalni cevi, po katerih se v napravo dovaja zrak oziroma ustvarja njegov naravni vlek.

Zrak kroži brez pomoči elektrike

Kako deluje samodejna čistilna naprava? Glavna razlika med tistimi, ki delujejo brez elektrike, in električnimi čistilnimi napravami je v načinu, kako v notranjost dovajajo zrak, potreben za delovanje. Pri električnih to vlogo oprav­ljajo kompresorji in puhala, pri samodejnih pa vse poteka z naravnim vlekom zraka. Poleg tega, se voda pri biološki napravi, skozi cevni sistem in rezervoarja pretaka s silo gravitacije in ne potrebuje črpalk.

»V prvem delu naprave se odpadna voda prečisti z usedanjem, potem pa se po sistemu cevi od zgoraj preliva v drugi, reaktorski del, v katerem poteka aerobni (v prisotnosti kisika) proces razgradnje, enak kot v naravi, le da je veliko hitrejši. V tem delu naprave so namreč vreče z biofiltrskim materialom, ki predstavljajo življenjski prostor za mikroorganizme. Ti se pojavijo in začnejo množiti z uporabo čistilne naprave oziroma prisot­nostjo fekalij že v nekaj dneh, medtem ko začnejo pri električnih napravah polno delovati v mesecu do dveh. Razlog za počasnejši proces biološkega čiščenja pri električnih je v tem, da so večinoma brez biofiltrskih nosilcev, medtem ko predstavljajo ti v samodejnih napravah več deset tisoč kvadratnih metrov površin, ki so življenjski prostor za mikroorganizme. Njihov razvoj še pospešijo encimi, s katerimi je prepojen biofiltrski material. Prav zaradi opisane lastnosti so samodejne naprave primernejše za objekte, ki so bolj neredno obiskani.

Vzdrževanje in stroški z njim

Samodejna biološka čistilna naprava nima dragega in zahtevnega vzdrževanja. Občasno je treba pogledati v tulec predfiltra in morebitne nečistoče na filtrski krtači v njem očistiti s čisto vodo ter preveriti, ali se signalni plovec ni morda dvignil. To bi namreč pomenilo, da je v bioreaktorju preveč vode, najpogosteje zaradi zamašenega ponikalnega sistema. Ker iz sistema prezračevalnih cevi ob normalnem delovanju naprave ne sme smrdeti, pa bi bil opozorilo že neprijeten vonj.

Pretočne čistilne naprave

Pretočne čistilne naprave so najprimernejše za čiščenje odpadnih voda stanovanj, hiš, večstanovanjskih objektov ter vikend hiš, blokov in manjših gostinskih lokalov. Priporočamo jih kot rešitev, kjer je dotok odpadne vode enakomeren ter za reševanje čiščenja odpadne vode, kjer je dotok odpadne vode neredn (vikend hiše, kampi).
Voda se očisti s povsem naravnimi procesi, le da se to zgodi v posodi pod kontroliranimi pogoji.
(brez elektromagnetnih ventilov, brez elektronike, zelo poceni za vzdrževanje, poraba električne energije je minimalna)

SBR biološke čistilne naprave

SBR čistilne naprave so najprimernejše za čiščenje odpadnih voda iz objektov, kjer je dotok količinsko neenakomeren, vendar brez intervalov odsotnosti obremenitve (počitniški objketi). SBR sistemi so priporočljivi tudi za čiščenje odpadnih voda, kjer se skupaj stekajpo odpadne vode iz gospodinjstev in raznih poslovnih prostorov ter gostinskih obratov s hrano.
SBR naprava obstaja v povozni varianti, sestavljena je iz dveh prekatov, postopek čiščenja pa poteka v 4-ih ločenih fazah čiščenja v 6-urnem intervalu. Učinki čiščenja so zelo primerljivi ostalim sistemom.

Rezervoarji za vodo in sistem za deževnico

Po konkurenčnih cenah dobavimo tudi kvalitetne rezervoarje za vodo slovenskega proizvajalca iz prvovrstnega polietilena, ki ga je mogoče 100% reciklirati. Različnih dimenzij, volumnov od 2000 – 10000 litrov. Dobavljamo pa tudi celotne sisteme za deževnico, po željah kupcev.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Hraše 4A, 1261 Smlednik, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
TIMMA d.o.o.
Davčna št.:
23101733
Naslov:
Hraše 4A, 1261 Smlednik
Mobitel:
070540860