Objave

InfoSlovenija
13608
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew33039.jpg

ZEMLJEVID SLOVENIJE | AVTOKARTA SLOVENIJE

Tržaška cesta 40, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija

Predstavitev storitve

IŠČETE ZEMLJEVID SLOVENIJE, MOGOČE AVTOKARTO SLOVENJE?
POTEM SMO MI PRAVI NASLOV ZA VAS
V PONUDBI IMAMO SLOVENSKE IN TUJE ZEMLJEVIDE,
AVTOKARTE, POHODNIŠKE KARTE, PLANINSKE KARTE,...


Kartografija d.o.o. je vodilno podjetje v Sloveniji na področju izdelave in prodaje zemljevidov. 

Poleg standardnih izdelkov iz našega obsežnega založniškega programa, vam na osnovi naših dolgoletnih izkušenj s področja kartografske dejavnosti, najsodobnejše tehnologije, sproščene kreativnosti ter nekaj drzne domišljije nudimo:

 • tematske karte
 • občinske karte
 • turistične karte
 • kolesarske in planinske karte
 • digitalne karte
 • prostorske 3D karte
 • ilustrirane karte z izrisom stavb ter drugih objektov
 • stenske karte
 • promocijske trganke
 • informativne table in panoji
 • izdelava kart po naročilu

KARTE / ZEMLJEVIDI

Avtokarte
Avtokarte Kartografija so uporabniku prijazne ter enostavne za branje in uporabo. Zložene so v priročen format, pod trdimi platnicami pa se skriva bogata vsebina, ki ob uporabniku prijaznega oblikovanja prinaša pravo mero informacij. Prednostno je upodobljeno cestno omrežje s kilometrino, poleg tega pa tudi železniško omrežje, vodovje, državna meja in relief s hipsometrijo. Od tematskih elementov so na karti bencinski servisi, letališča, smučišča, jame, kampi, narodni parki, termalna kopališča in marine. Na zadnji karti je sestavljen indeks krajevnih imen.


Avtoatlasi
Avtoatlas SLOVENIJA v merilu 1:100 000 pokriva ozemlje Slovenije in njene soseščine. Je uporabniku prijazen ter enostaven za branje in uporabo. Pod trdimi platnicami v špiralni vezavi se skriva bogata vsebina, ki je ob uporabniku prijaznega oblikovanja prinaša pravo mero informacij. Poleg prometnega omrežja s kategorizacijo cest in razdaljami, so na zemljevidih izpostavljena zanimiva mesta in atraktivni kraji ter pokrajinsko lepi deli poti in naravne znamenitosti.


Turistične karte
S turističnimi kartami so predstavljena posamezna turistična območja. Program zajema 1 karto v merilu 1:100 000, 8 kart v merilu 1:75 000 in 1 karto v merilu 1:50 000 ter kart z vodnikom v merilu 1:40 000.

Pri izdelavi turističnih kart smo veliko pozornost posvetili prikazu topografske osnove – plastičnosti reliefa, ter dodatni turistični vsebini, med drugim tudi kolesarskim in pešpotem. Velika prednost kart omenjene serije je turistični vodič, ki se nahaja na zadnji strani posamezne karte. Izjema je karta Istra, Kvarner, ki ima na eni strani karto celotne Istre, na drugi strani pa območje celotnega Kvarnerja. Ta priporoča uporabniku – popotniku kaj je vredno ogleda na območju, ki ga karta pokriva.


Mestne karte
Mestne karte so zasnovane in izdelane kot oblikovana kartografska baza v merilu 1:10000 za vsa večja naselja v Sloveniji, kar je 121 kart (seznam se po potrebi dopolnjuje).

Na tej digitalni osnovi izdelujemo:

• Tiskane mestne karte v samozaložbi kot samostojne naslove.
• Tiskane mestne karte in kraje kot dele drugih kartografskih publikacij, npr. karte občine, turističnih območij in podobno.
• Načrte v digitalni obliki na spletnih straneh občin, podjetij ali ponudnikov lokacijskih storitev.


Planinske karte
Topografska osnova planinskih kart je izdelana za namene pohodnikov in planincev, dopolnjena z elementi planinske vsebine:
• markirane poti razdeljene po težavnosti v skladu s podatki PZS
• planinske postojanke
• ostali gostinski objekti
• avtobusna postajališča
• parkirišča
• cestne zapore


Stenske karte
Stenske karte oziroma zemljevidi so izdelani z namenom, da jih obesimo na steno. V ta namen so natisnjeni na trši papir ali ceradno platno, ki je ponavadi tudi plastificirano in s tem omogoča določeno stopnjo mehanske in UV zaščite.

Zemljevidi imajo spodaj in zgoraj pritrjeno leseno, plastično ali aluminijasto letvico in vrvico za obešanje, tako da jih lahko prestavljamo iz prostora v prostor in po potrebi zvijemo v PVC tulec, ki je priložen.

V primeru stalne namestitve vam lahko karto uokvirimo v celoti z lahkim aluminijastim okvirjem.
Tudi kartna vsebina in merilo sta prilagojeni stenski uporabi, zato jih lahko zlahka beremo iz nekoliko večje razdalje. Stenske karte so lahko geografske, zgodovinske, geološke, mestne, topografske, avtokarte, reliefne…


Kartografija za otroke
Karte oziroma zemljevidi, ki so namenjeni otrokom, imajo posebno nalogo. Zemeljsko površje morajo ponazarjati na najbolj preprost in celo zabaven način, da ustrezajo otrokovi stopnji razumevanja in pritegnejo njihovo pozornost.

Zemljevid z medvedom Lovrom je izdelan kot zemljevid Slovenije, sestavljen iz preproste kartografske podlage, na katero so postavljene otroške risbe priznanega slikarja Marjana Mančka, ki prikazujejo določen naravni ali kulturni pojav. Tako otroci spoznajo značilnosti Slovenije in jih znajo poleg tega tudi prostorsko umestiti.

Zemljevid je možno kupiti kot stensko karto, zloženko ali sestavljanko (puzzle).
 
Spletna stran: www.medved-lovro.si 


Vodniki
Vodnik Slovenije je namenjen predvsem turistom, ki pridejo v Slovenijo za krajši čas ali pa le potujejo skoznjo. Pripravljen je v slovenskem in angleškem jeziku.


Zemljevidi z osebno noto
Ste kdaj pomislili, da bi imeli doma zemljevid, na katerem bi bil prikazan vaš kraj s posebej označeno vašo hišo?

Ali pa zemljevid, ki bi prikazoval vašo tridnevno planinsko turo po Triglavskem pogorju z označenimi postanki?

Ali pa zemljevid, ki ga boste poklonili prijatelju in na njem označili njegovo počitniško hišo in njegov najljubši izlet v okolici?

Izberite središče karte in območje, mi pa vam bomo pomagali določiti merilo in vam izdelali zemljevid po vaših željah ter ga natisnili na papir.

Možni sta stenska in ročna (zgibana) varianta. Pri slednji lahko dodate še kakšno osebno naslovno fotografijo in naslov karte.


Tematske karte
Tematske in turistične karte so dandanes nepogrešljive ne samo za turistične kraje, temveč tudi za občine, regije, krajevne skupnosti, razne zveze in društva. Vsebine tematskih kart so najpogosteje turistična in mestna infrastruktura, planinske in pohodniške poti, kolesarske steze, tematske in učne poti … in se umeščajo na promocijski material, pregledne informacijske table, v aplikacije in na spletne strani.

Možna je izdelava poljubnih tematskih kart oziroma karti podobnih upodobitev v papirnati ali digitalni (rastrski) obliki. Vsebino in format tematske karte v največji možni meri prilagodimo željam naročnika. Tematske znake oziroma piktograme izberete sami po svojih željah ali pa vam jih oblikujemo mi.

Na tem področju smo si v podjetju Kartografija d.o.o. nabrali že kar nekaj let izkušenj, zato spada izdelava tematskih kart med naše najpomembnejše storitve.


STORITVE

Poleg standardnih izdelkov iz našega založniškega programa, ki jih predstavljamo na spletni strani, vam na osnovi naših dolgoletnih izkušenj s področja kartografske dejavnosti, najsodobnejše tehnologije, sproščene kreativnosti ter nekaj drzne domišljije nudimo tudi izdelavo tematskih, turističnih, digitalnih, stenskih kart oziroma zemljevidov.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Tržaška cesta 40, 3. nadstropje, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
KARTOGRAFIJA, založništvo in trgovina d.o.o.
Davčna št.:
99802716
Naslov:
Tržaška cesta 40, 1000 Ljubljana
Občina:
Ljubljana
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 2900 0005 5440 983 (odprt 25.10.2007, UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.)
Odgovorna oseba:
Jana Knific, direktorica
Kontaktna oseba:
Jana Knific, Mojca Satler

Socialno Omrežje