Objave

InfoSlovenija
5831
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew36763.jpg

ŠPORTNE DEJAVNOSTI IN IZOBRAŽEVANJE, MIHA PREMELČ, LJUBLJANA ČRNUČE

Cesta Ceneta Štuparja 3, 1231, Ljubljana Črnuče, Osrednjeslovenska

Galerija

Predstavitev storitve

Nudimo izobraževanje na področju športa in rekreacije, natančneje na področju dvoranske odbojke in odbojke na mivki.


Dvoranska odbojka

"Odbojka ni šport za zaspance, temveč za kreativce in igralne genije, ki zmorejo reševati težke situacije v pogojih vse večje hitrosti, saj žoga leti s hitrostjo, večjo od 100 km/h na razdalji največ 18 m." - Viktor Krevsel

Odbojka je že nekaj desetletij zasidrana v Črnučah. Danes veliko število otrok in mladih redno trenira dvoransko odbojko pod budnim očesom trenerjev in dosega spodbudne rezultate v vseh kategorijah.


Odbojka na mivki

Začetkov odbojke na mivki ni mogoče natančno določiti. Odbojka na mivki se je pojavila v Združenih državah Amerike kot izpeljanka odbojke, ki jo je leta 1895 izumil William G. Morgan.

Po nekaterih podatkih Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) segajo začetki odbojke na mivki v leto 1915, ko se je ta mlada in atraktivna športna panoga začela pojavljati na peščeni havajski plaži Waikiki. Predvsem ameriški vojaki so odbojko na mivki že v letih 1917 in 1918 prenesli v Italijo, Rusijo in Indijo.

Drugi viri navajajo, da je rojstno mesto odbojke na mivki Santa Monica v Kaliforniji, kjer so leta 1920 domnevno postavili tudi prva igrišča za odbojko na mivki.

Trend organiziranega igranja odbojke na mivki se je v sredini 20. stoletja v Ameriki, predvsem v Kaliforniji, hitro širil, tako kot npr. surfanje, odbojko na mivki pa so povezovali s poletjem, soncem, peščeno plažo in sodobno glasbo. Tako kot ameriški nogomet je odbojka na mivki dolga leta veljala za tipični ameriški šport. Šele v letu 1986 je bil organiziran prvi mednarodni turnir v Braziliji, natančneje v Riu de Janeiru.

Leta 1996 se je odbojka na mivki prvič predstavila na olimpijskih igrah v Atlanti, seveda pa ostaja v rednem programu tudi za naslednje olimpijske igre leta 2012 v Londonu.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Cesta Ceneta Štuparja 3, 1231, Ljubljana Črnuče, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Športne dejavnosti in izobraževanje, Miha Premelč s.p.
Davčna št.:
44226578