Objave

InfoSlovenija
3575
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew29165.jpg

PROIZVODNJA GASILNIH AMPUL IN APARATOV, BONPET SYSTEMS, TRBOVLJE

Obrtniška cesta 30, 1420, Trbovlje, Zasavska
+386 (0)3 5614722

Galerija

Predstavitev storitve

Ko zagori ogenj, Bonpet pogasi!

Smo mlado podjetje, ki je leta 1999 odkupilo tehnologijo za proizvodnjo in leta 2001 pričelo z lastno proizvodnjo samodejnih gasilnih ampul Bonpet. Z odkupom tehnologije smo si pridobili pravico trženja znamke Bonpet za celotni Evropski trg, Združene države Amerike in Južno Ameriko.

Svojo kvaliteto in sposobnost nudenja strokovne pomoči izkazujemo s certifikati in referencami. Odločno in vztrajno se širimo tudi izven domačih meja in se uveljavljamo na novih trgih. Vsak posameznik, vsako podjetje, vsak partner je pomemben člen v verigi, saj vsak od vas dodaja svoj košček k mozaiku uspeha. Vsi zaposleni si prizadevamo za čim večje zadovoljstvo naših kupcev, zato z najboljšimi izdelki ter vrhunsko tehnologijo uresničujemo vaša pričakovanja, se uspešno prilagajamo vašim potrebam, željam in varnemu načinu življenja.

Osebnost in ugled naše blagovne znamke odlikujejo strateška razvojna usmeritev, varnost in optimalna kvaliteta izdelkov. Smo torej podjetje zaznamovano s presežki, saj smo vodilni na področju samodejnih gasilnih naprav.


Ampule

Pri požaru v zaprtem prostoru se z naraščanjem temperature v prostoru segreva tudi gasilna tekočina, ki se v stekleni ampuli razteza. Pri temperaturi gasilne tekočine cca. 85°C ± 5°C raztezanje povzroči, da se steklo zdrobi in tekočina pade v prostor, kjer se prične endotermni proces, ki povzroči odvzem energije ognju oz. trenutno ohlajevanje v prostoru. Kot stranski produkt endotermne reakcije pa se sprosti še mala količina dušika in ogljikovega dioksida, ki imata nalogo, da zapirata dostop kisika do goreče površine. Na površini gasilne tekočine, nerazpadle snovi tekočine tvorijo zaščitni film, ki preprečuje ponovni vžig.

V fazi delovanja (segrevanja) se pričnejo kemikalije razgrajevati. Povečan ekspanzijski tlak zdrobi ampulo, ki vsebuje kemikalije, le-te pa se razpršijo po prostoru. Naraščanje tlaka in območje razprševanja je razvidno iz spodnjih diagramov.

Porazdelitev vsebine gasilnika po razpršitvi je prikazana in ovrednotena v spodnjem diagramu in ovrednotene na osnovi povprečij preizkusov v različnih okoliščinah.
Upoštevana so povprečja v različnih okoliščinah.


Primeri namestitve ampul v gospodinjstvih:

• pod kuhinjsko napo, kurilnica: nad oljne gorilce ali peči v primeru trdih kuriv.


Primeri namestitve ampul v podjetjih:

• kuhinje:čajne kuhinje nad štedilnikom, kuhinje v restavracijah pod napo na predelih fritez, štedilnika in žar plošče,
• stalno delujoči računalniki: v omare zgoraj ali nad njimi na steni, če so zunaj omare, električne naprave in stroji v prostorih, kjer ni zagotovljena stalna prisotnost ljudi,
• elektro in kompenzacijske omare: v omare zgoraj
• kurilnice: nad gorilci,
• laboratorijski digestoriji,
• lakirnice,
• instalacijski jaški,
• manjša (predvsem priročna) skladišča z vnetljivimi tekočinami,
• strojnice dvigal,
• agregati za nadomestno električno energijo,
• arhivi,
• počitniške hišice (kuhinje, kurilnice, termoakumolacijske peči, idr.)
• za uporabo z metanjem: pri varnostnikih oz. dežurni službi, gasilcih, ter na požarno močneje ogroženih lokacijah s stalno prisotnostjo ljudi.


Primeri namestitve ampul v navtiki:

• prostori z motorji,
• kuhinja.


Gasilni spreji

Gasilni sprej Bonpet je inovativen in univerzalni gasilni pripomoček za večkratno uporabo, namenjen predvsem domači varnosti.

Je učinkovito pomožno sredstvo za gašenje začetnih požarov vrst A, B in F v vašem domu, na vrtu, taborjenju, avtomobilu, skratka povsod kjer obstaja možnost izbruha požara.

Je enostaven in varen za uporabo.

Primeren tudi za gašenje začetnih požarov vseh vrst ognja.


Gasilne prikolice

Gasilna prikolica VAP-BONPET je idealna za gašenje vseh vrst požarov v industriji, marinah, lukah, aerodromih (gašenje avio gum), vseh vrst skladišč, lakirnic, trafo postaj, naftni indrustriji, bencinskih črpalk, kemiči industriji, avtomobilov in ostalih prevoznih sredstev, plastike, celuloze, gume, idr...


Gasilni aparati

Gasilni aparat Bonpet je narejen za gašenje požarov tipa F.

Učinkovit je pri gašenju maščob in olj v gostinskih lokalih, kjer so kuhinje, kantinah/stojnicah s pripravo hitre hrane, pekarnah,...

Namenjeni pa je tudi gašenju požarov:

• tipa A (trde snovi - les, papir, tekstil,...),
• tipa B (tekoče snovi - alkohol, eter, katran, olja, masti,...)


Vgrajeni gasilni sistem

Osnovni namen postavitve vgrajene gasilne naprave je zaščita premoženja, še posebej v primerih večjih, odprtih in požarno močneje ogroženih površin.

V skladu z lastnostmi in gasilnim učinkom tekočine Bonpet je naprava namenjena gašenju požarov klasifikacije A (trdne snovi) in B (vnetljive tekočine) razreda.

Vgrajeni sistem na tekoče gasilno sredstvo Bonpet se projektira kot conski vgrajeni gasilni sistem za gašenje.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Obrtniška cesta 30, 1420, Trbovlje, Zasavska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Bonpet systems, proizvodnja, trgovina, požarni inženiring, d.o.o.
Davčna št.:
50929062
Faks:
+386 (0)3 5614722
Delovni čas:
ponedeljek-petek: 07.30-15.30