Objave

InfoSlovenija
3591
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew74364.jpg

HOSTEL XAXID, ČRNI KAL

Zazid 16, 6275, Črni Kal, Obalno-kraška

Galerija

Predstavitev storitve

V slikoviti istrski vasici Zazid nad Črnim Kalom, se nahaja hostel Xaxid, ki vabi v svoj objem vse željne aktivnega preživljanja dopusta v čisti neokrnjeni naravi. Zazid je idealna izhodiščna točka za pohodništvo, kolesarjenje, za plezanje (Osp, Mišja peč, Črni Kal, Buzet).

Ponudba:

  • nočitve v sobah ali v ločenih enotah hostla
  • souporaba polnoopremljene kuhinje
  • informacije o okolijskih poteh in znamenitostih (info točka)
  • brezplačen wi-fi

AKTIVNOSTI

Zazid je v središču notranje Istre, tako da lahko najvišje hribe v okolici osvojite peš v enem dnevu. Steze in peš poti so v dobrem stanju ter markirane, tako da z lokalnim zemljevidom in nekaj nasveti iz naše strani nebi smeli imeti problemov pri orientaciji. Najbolj znani vrhovi v okolici so Slavnik (najvišji istrski vrh), Kojnik, Golič, Lipnik, Kavčič, Kuk, Lačna in še mnogi manjši. V bližini so tudi jame, toda potrebno je vodstvo, saj niso označene. Zazid je od Kopra oddaljen le 20 km, zato je primeren tudi za preživljanje ugodnih počitnic v bližini morja v objemu miru in čiste narave.

PLEZALIŠČA

Ob vznožju Kraškega roba leži vas Osp, ki jo obdajajo strme stene z odlično skalo in smermi vseh težavnosti. Milo mediteransko podnebje ter bližina morja pa jo naredita še bolj privlačno. Plezanje je možno skozi celo leto, le poleti je plezanje možno v jutranjih in večernih urah, saj je lega stene prisojna. Vse plezalne smeri so odlično opremljene.

ZAZID

Zazid je znan po istrsko-kraški arhitekturi. Nekatere hiše krasijo znameniti portoni (vhodi v dvorišče), baladurji (balkoni) in jerte (okenski okvirji). Sredi vasi stoji nekdaj obzidna cerkvica Sv. Martina.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Zazid 16, 6275, Črni Kal, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
Hostel Xaxid, Dušan Bitenc-sobodajalec
Davčna št.:
19089309
Kontaktna oseba:
Dušan Bitenc
Delovni čas:
08:00 do 10.00 18:00 do 22:00

Socialno Omrežje