Objave

InfoSlovenija
5449
  • Turizem
  • Hostli
  • MLADINSKI CENTER ŠMARTNO OB PAKI, kultura, izobraževanje in šport
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew80330.jpg

MLADINSKI CENTER ŠMARTNO OB PAKI, kultura, izobraževanje in šport

Šmartno ob Paki 13, Šmartno ob Paki, Savinjska
+386 (0)3 891 53 76

Galerija

Predstavitev storitve

Svet občine Šmartno bo Paki je v letu 1998 za potrebe aktivnega preživljanja prostega časa mladih ustanovil Javni zavod Mladinski center Šmartno ob Paki . Za njegovo delovanje smo adaptirali objekt v središču Šmartnega ob Paki in v njem uredili temu namenu primerne prostore. Svečano smo jih predali svojemu namenu septembra leta 2004.

Kaj nudimo

Tako v naši ˝Hiši mladih˝, kot smo ta naš objekt poimenovali , najdete spletno kavarno, ki omogoča brezplačen dostop do interneta, galerijo˝Dile˝, prostore za dnevne aktivnosti, turistično ˝Info točko˝ prav tako ˝Info točko˝ Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje ter mladinska prenočišča.

MLADINSKO PRENOČIŠČE - Youth Hostel International

Smo tudi člani mednarodne organizacije Youth Hostel International, v katerem je združenih preko 4500 različnih ponudnikov prenočitvenih kapacitet za mlade. Večkrat pri nas potekajo kakšni mednarodni ali pa športni tabori zato je potrebno izpostaviti, da imamo na razpolago 42 skupnih ležišč, apartma za 8 oseb.

V toplih mesecih nudimo tudi možnost nočitve na kozolcu ob Hiši mladih, kar je svojevrstna posebnost našega centra. Na desetih ležiščih, napolnjenih s piro, lahko doživite nepozaben spanec, v objemu narave.

Aktivnosti v Hiši mladih

Hiša mladih v Šmartnem ob Paki, kjer ima prostore za svojo dejavnost Mladinski center, nudi prostorske in tehnične možnosti za dejavnosti društev v občini (turističnega, študentskega , Univerze za III. življenjsko obdobje, društva prijateljev mladine, motokluba…). Prav tako se ukvarjamo z izvedbo prireditvenih dejavnosti – prireditve tako organiziramo kot vodimo.

V naši galeriji ˝Dile˝ pripravljamo zanimive razstave in predstavitve, seveda pa izvajamo in nadaljujemo z dejavnostmi, ki so bile vedno dobro obiskane: otroške ustvarjalne delavnice, kiparske delavnice, tečaji kaligrafije, filmski večeri, potopisna predavanja, pogovorni večeri,…

Vsako tretjo soboto v mesecu, na prireditvenem prostoru ob Hiši mladih, organiziramo kmečko tržnico, na kateri se s svojimi izdelki predstavljajo prodajalci oziroma ponudniki z različnih okoliških kmetij in domačih društev. Ponujajo nam izdelke domače obrti in seveda razne kmečke dobrote .

Seveda se aktivno vključujemo v večino krajevnih dogajanj, v naši Hiši mladih pa je vedno živahno, zanimivo in ustvarjalno.

Poletni festivali

Ena večjih in odmevnejših prireditev, ki jo organiziramo, je vsekakor Poletni festival ''Poletje pod kozolcem'', v okviru katerega se odvije več različnih koncertov na našem zunanjem prireditvenem prostoru. V letu 2010 bo potekal že četrti in sicer med vikendi v drugi polovici avgusta in prvi polovici septembra.

Projekti

V sklopu projekta Širitve dejavnosti Mladinskega centra zaključujemo z rekonstrukcijo gospodarskega objekta ˝Marofa˝ ob Hiši mladih, ki bo namenjen kulturni, kongresni in prireditveni dejavnosti ter servisni dejavnosti za mladinska prenočišča (razdeljevalnica hrane, pralnica, sušilnica, likalnica in kolesarnica).

Naša vrata so odprta

Hiša mladih je med tednom odprta od 12.00 do 20.00 ure, ob sobotah od 10.00 do 20.00 ure in ob nedeljah od 14.00 do 20.00 ure. Med poletnimi počitnicami je, med tednom in ob sobotah, Hiša mladih odprta od 10.00 do 21.00 ure, ob nedeljah od 14.00 do 21.00.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Šmartno ob Paki 13, Šmartno ob Paki, Savinjska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Mladinski center Šmartno ob Paki, kultura, izobraževanje in šport Šmartno ob Paki
Davčna št.:
81958056
Kontaktna oseba:
Andreja Urnaut
Faks:
+386 (0)3 891 53 76