Objave

InfoSlovenija
6557
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew13650.jpg

PTUJSKO MORJE, TURISTIČNA LADJA, JADRANJE, VESLAŠKA REGATA, RADIAL PTUJ

Rogozniška cesta 30, Ptuj, Podravska
+386 (0)2 7806781

Galerija

Predstavitev storitve

Ptujsko morje je največje slovensko stalno jezero, obenem pa se lahko pohvali z edino slovensko kopensko marino- marino Ranca, v kateri je lastnikom plovil na voljo kar 60 stalnih privezov za jadrnice in čolne z ugrezom do 130 centimetrov. Na jezeru je namreč plovba dovoljena, in sicer v času plovne sezone, ki traja od 1. maja do 30. septembra. Priveze je mogoče najeti, tako za en dan kot za teden ali mesec dni, na voljo pa sta tudi sezonski in celoletni najem. V marini se nahaja tudi dvigalka, s katero je mogoče v jezero spuščati oziroma iz njega dvigovati tako manjša kot večja plovila, tudi tista nad 10 metrov dolžine. V vodo je moč spustiti tudi vodni skuter, na Ptuj pa prihajajo tudi smučarji in deskarji na vodi.

V marini Ranca si lahko obiskovalci in turisti, ki si želijo Ptujsko morje doživeti z vodne gladine, za pol dneva ali pa cel dan izposodijo gumijast čoln z izvenkrmnim motorjem, za najem pa so na voljo tudi pedalini. Ljubitelji jadranja lahko z najeto jadrnico J24 dolžine 7,24 metrov in s plovbo po Ptujskem jezeru obujajo morske občutke, začetnikom pa pri jadralskem doživetju oziroma pri opravljanju tečaja jadranja pomaga tudi krmar.  V ptujski marini je v okviru Brodarskega društva Ranca moč opraviti tudi tečaj za voditelja čolna do 12 in 24 metrov dolžine, možno pa je tudi registrirati plovilo.

S prvimi jadralskimi koraki se lahko v okviru štirinajstdnevne šole jadranja spoznajo tudi otroci do 12. leta starosti, ki lahko izberejo tudi tečaj veslanja, ves čas pa jih s čolnom spremlja trener oziroma vaditelj. Tečaji za otroke se bodo v letu 2012 začeli 11. junija. Šola jadranja bo potekala vsak dan (razen vikendov) od 16. do 19. ure, šola veslanja pa od 18. do 20. ure.

Na jezeru se nahaja še edina postavljena proga za sprint kajak v Sloveniji, ki jo radi preizkusijo tako kajakaši kot kanuisti, kajake in kanuje pa si je sicer mogoče tudi izposoditi in se z njimi popeljati vse do ptujskih term. V marini Ranca organizirajo še spuste po stari strugi reke Drave, od Dupleka ali Starš do BD Rance, za najmanj 8 in največ 16 oseb, v BD Ranca pa veslačem zagotovijo prevoz oseb in vse potrebne opreme (kanuji, kajaki, vesla, jopiči) do izhodiščnega mesta.

Bar

V marini Ranca ob Ptujskem jezeru se nahaja Ranca Bar, ki obratuje vse leto. Ob sončnih jesenskih in zimskih vikendih Ptujčani ob dobri kavi ali toplem čaju uživajo kar na zunanji pokriti terasi, spomladi, predvsem pa poleti pa je na Ranci veselo vse dni. Na svoj račun pridejo tudi otroci, saj so v neposredni bližini bara zanje postavljena različna igrala.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Rogozniška cesta 30, Ptuj, Podravska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Radial Ptuj storitve in trgovina d.o.o.
Davčna št.:
96416971