Objave

InfoSlovenija
13173
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew22017.jpg

KINEZITERAPIJA, FIZIOTERAPIJA, SKRB ZA ZDRAVJE, ŠOLA V NARAVI - DOM DVA TOPOLA, IZOLA

Levstikova ulica 1, Izola, Obalno-kraška
+386 (0)5 6417500

Galerija

Predstavitev storitve

Dom dva topola se nahaja v starem delu mesta Izola, v neposredni bližini izolske cerkve ter z izjemno lego tik ob morju. V območju doma se za ljubitelje narave in miru prav tako nahaja čudovit park. Ker je ustanovitelj doma reprezentativna invalidska organizacija Društvo distrofikov Slovenije, je dom prijazen tudi uporabnikom invalidskega vozička in drugim gibalno oviranim osebam.

Ponudba Doma dva topola temelji na blagodejni moči narave - morski vodi, klimi in strokovnemu znanju fizioterapevtov in maserjev ter sodobni fizio in hidro terapevtski opremi. Lahko se kopate v čistem morju ali v obmorskem bazenu z ogrevano vodo in poležavate na lepo urejeni plaži. Tako lahko za dobro počutje in kondicijo poskrbijo gostje sami, lahko pa jim pomagajo tudi vešče roke maserjev in terapevtov. V Izoli bo vsakdo našel nekaj zase: sonce, morje, zdravje, mir, zabavo, počitek, izlet z barko ali v slikovite istrske vasi - stvari, na katere zaradi tempa sodobnega življenja, vse prepogosto pozabljamo. Opremljen s sodobno opremo pa je primeren tudi za izvedbo raznih seminarjev in izobraževanj.


Skrb za zdravje

Skrb za zdravje in njegova promocija je ena od naših najpomembnejših nalog. S pomočjo blage mediteranske klime, morja, sonca, sodobnih terapevtskih naprav, predvsem pa izkušenih fizioterapevtov in maserjev izvajamo vsakoletno obnovitveno rehabilitacijo distrofikov in tako skrbimo za ohranjanje zdravja. Dvakrat tedensko se izvaja vodena skupinska telovadba, katera nas ohranja v dobrem počutju in kondiciji.


STORITVE


Glede na opremljenost doma, izvrstno kuhinjo, ugoden geografski položaj in klimo, ter prijazno postrežbo želi Dom dva topola postati priljubljena destinacija gostov, ki si želijo zdravstvenega turizma, različnih obšolskih dejavnosti, rekreacije, seminarskih in drugih dejavnosti ali zgolj oddiha v prijetnem okolju. Ker so osrednji poletni meseci namenjeni predvsem programu obmorske obnovitvene rehabilitacije distrofikov pa je v preostalem času predsezone in posezone po atraktivnih cenah možno koristiti storitve doma za idealne aktivne počitnice, lažje ali težje sprehode ob morski obali, različne izlete v idilične primorske turistične točke in raznolike ture po urejenih kolesarskih poteh.


Šola v naravi

Šola v naravi je ena od atraktivnih oblik vzgoje in izobraževanja mladih, ki smo jo kot tako prepoznali tudi v našem Domu dva topola. Zaradi zasedenosti doma v času od maja do septembra se lahko možnosti odlične lokacije doma izkoristijo za programe šole v naravi s poudarkoma na naravoslovju, družboslovju ali športu predvsem v preostalih mesecih, kar so že preizkusili prenekateri mladi.


Organizacija seminarjev

Oddaljenost od vsakodnevnega vrveža spodbudno vpliva na večjo koncentracijo in ustvarjalnost, prijetna atmosfera pa je bistvo za uspeh vašega delovanja. V Domu dva topola se tako lahko izvedejo različni seminarji, izobraževalni programi in drugi dogodki za 10 do 40 udeležencev. V seminarskem prostoru je sodobna multimedijiska oprema. S pomočjo sinergije učinkov omenjene opreme, barv, pogleda na domski park in glasbe pa bo vaše srečanje zagotovo lahko še bolj kreativno. Skratka idealno okolje za različna srečanja.


Namestitvene kapacitete

Dom dva topola razpolaga z 62 sobami z skupno prek 180 ležišči ter drugimi skupnimi prostori. Na voljo so predvsem dvoposteljne in večposteljne sobe z možnostjo dodatnih ležišč, vse imajo telefon z neposredno zunanjo linijo, TV sprejemnik in hladilnik; nekaj sob je klimatiziranih, nekatere pa so z balkonom ali teraso. V večini sob je po ena sodobna električna negovalna postelja, določene sobe pa so opremljenih tudi s stropnim dvigalom za invalide. V domski jedilnici ali na njeni terasi vam nudimo sveže pripravljene dnevne obroke prehrane. V domu je tudi skupni dnevni prostor, namenjenim za druženje in aktivnosti ter uporabi računalnikov s katerimi je omogočen dostop do interneta. Za udobnejše počutje gostov je v domu in na plaži interni bar.


Fizioterapevtska dejavnost


Obmorska obnovitvena rehabilitacija

Mišična in živčno-mišična obolenja so težke kronične in progresivne bolezni, ki lahko bolnika že zelo zgodaj tako prizadenejo, da postaja vedno bolj odvisen od tuje pomoči. Pri nas program rehabilitacije individualno prilagajamo posamezniku. Glavni cilj fizioterapije je, predvsem ohranjanje čim boljše kondicije in s tem samostojnosti.
Obnovitvena rehabilitacija se izvaja od začetka meseca maja do konca meseca oktobra. Zato lahko v terapevtske namene izrabljamo tudi toplotni učinek vode in sonca, ki pospešuje prekrvavitev in relaksacijo mišic, kar je za naše bolnike še posebnega pomena.

Tehnike in metode, ki jih izvajamo v fizioterapiji so naslednje:

• Kineziterapija
• Respiratorna fizioterapija
• Elektro in termoterapija
• Mehanoterapija
• Hidroterapija


Vsem tistim, ki jim zdravstveno stanje ne dopušča, da bi nas obiskali v Domu dva topola, nudimo obisk na njihovem domu.

V sklop svetovanja bolnikom in njihovim svojcem, sodi tudi pomoč pri prilagajanju bivalnih prostorov.


Preventiva

Ker se zavedamo, da ritem in način današnjega življenja zahtevata od nas, da smo v dobri kondiciji ne glede na življenjsko obdobje, potekajo pri nas tudi programi skupinske vadbe, pod vodstvom naših fizioterapevtov. Skupine so majhne, največ do 10 članov. Po individualni obravnavi, posameznika razvrstimo v skupino primerno njegovim zmožnostim.


CENIK


Cenik penzionskih storitev je na voljo TUKAJ.

Cenik fizioterapevtskih storitev je na voljo TUKAJ.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Levstikova ulica 1, Izola, Obalno-kraška

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Dom dva topola d.o.o., invalidsko podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov
Davčna št.:
72903295
Faks:
+386 (0)5 6417500
Delovni čas:
vse dni v letu od 7. do 22. ure

Socialno Omrežje