Objave

InfoSlovenija
9965
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/m/logonew57235.jpg

KETER CENTER, STORITVE IN SVETOVANJE ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE, KIROPRAKTIKA, AJURVEDA, DJOTIŠ, LJUBLJANA

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Galerija

Predstavitev storitve

V Keter centru vam nudimo Djotiš, Dina masažo, kiropraktiko, ajurvedo ter tečaje in delavnice o zdravi prehrani ter delavnico JAZ SEM.

Iščete notranje ravnovesje, spremembo ali osebnostno in duhovno rast?

DJOTIŠ

Djotiš je indijska astrologija in izvira iz pradavnih vedskih časov.

Djotiš je star več kot 5000 let. Njegov zavetnik je božanstvo Ganeš. Vsebuje neprecenljivo znanje o zakonih življenja. Razkriva ga preprosto, a celostno, s simbolnimi pomeni, ki jih pripisuje planetom, njihovemu gibanju in odnosom. Pomaga nam razumeti, kdo smo, po kaj smo prišli in kakšni zakoni nam vladajo. S to vedo lahko razumemo našo preteklost, sprejmemo sedanjost in ustvarimo boljšo prihodnost. Razkriva, čemu smo sedaj namenili največ pozornosti in pomaga prepoznati posledice našega preteklega dojemanja sebe in življenja.

Djotiš nam pomaga uskladiti se z naravnimi ritmi, razumeti vzroke in možne posledice, hkrati pa nam s svojimi preventivnimi tehnikami, pomaga zmanjšati karmične obremenitve in povečati svobodno voljo.DINA MASAŽA
Dina masaža-imenovana tudi Yumeiho  je naravna metoda samozdravljenja, katero je ustanovil  japonski fizioterapevt dr. Masayuki  Saionji,  v 70. letih prejšnjega stoletja. Izdelal je strukturirano metodo na osnovi  najboljših tradicionalnih tehnik, tako japonske, kitajske in drugi dežel Daljnega vzhoda.

Glavni cilj  Dina masaže-Yumeiho terapije je vzpostavitev telesa v ponovno simetrijo in ravnovesje. Nepravilna drža namreč povzroča neravnotežje celotnega telesa, s tem povzroča bolečine v posameznih delih hrbtenice  ter  onemogoča  delovanje notranjih organov. To pa lahko privede do pojava mnogih težkih bolezni.


Komu se priporoča

Odlične rezultate daje pri vseh, ki imajo težave z hrbtenico. Priporočljiva je za ljudi, ki imajo zaradi svojega dela telo več časa v prisilni drži, koristna je tudi pri športniki, ki so vsakodnevno preobremenjeni z treningi in potrebujejo sprostitev mišic, povečano cirkulacijo ter utrditev sklepov. Ravno tako je primerna za starejše, kjer dobrodejno vpliva na težave zaradi slabše cirkulacije, nezadostnega gibanja, slabe drže in ostalih problemov, ki so se nabrali skozi življenje.

Uporablja se lahko pri otrocih, kjer starši opazijo nepravilno držo. Zelo priporočljiva je  pri skoliozi, ki je zelo pogost pojav pri otrocih. Zaradi mladosti se težave odpravijo hitreje kot pri odraslih.

TERAPEVSKA MASAŽA
Terapevtska masaža hrbta (TMH) je natančna in močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev najglobljih mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice, prav tako tudi velikih hrbtnih mišic na površini. Terapevtska masaža učinkovito lajša hude kronične bolečine in odpravlja akutne probleme s hrbtom (ledveni usek, trd vrat ipd.).

KIROPRAKTIKA
Bolezni lokomotornega sistema so ena izmed zelo pogostih težav. Vzroki so lahko zelo različni. Že zaradi prisilne drže lahko pride do premika ali spremembe na hrbtenici. Vsi položaji, ki ne ustrezajo naravnemu položaju telesa, lahko povzročijo mikro travme. Makro travme  pa so lahko posledica nesreč, degenerativnih sprememb, nerodnega ali prehitrega giba ali udarca.

Zaradi dolgotrajnega problema v hrbtenici, se zablokirajo živci, ki povezujejo hrbtenico z organom, ki zato nima povezave s centralnim živčnim sistemom in zboli. Pogosto se nam to zgodi s srcem. Infarkt je problem prvega ali drugega prsnega vretenca. Vzroki pa so lahko različni. Tudi posledice napačnega življenja so najprej opazne na vratnih vretencih, križu in ledvenih vretencih. Travme ali blokade na hrbtenici so tako vzrok neštetim težavam.


AJURVEDA
AJURVEDA je veda o dolgem življenju in izvira iz pradavne Vedske kulture,  iz območja Himalaje v Indiji. Je najstarejši in najcelovitejši sistem zdravljenja na svetu. Je obenem tudi znanje, ki je brezčasno in neodvisno od prostora, saj izvira globoko iz zavesti vsakega posameznika. Tako kot v naravi deluje vse skladno, po nevidnem načrtu in letnim časom primerno, tudi ljudje težimo k izražanju notranje skladnosti, ki je v vsakem od nas, če se le tega zavedamo. Zdravje je namreč izraz reda in ravnotežja v nas, je izraz samozadostnega življenja in zadovoljstva. Je izraz povezanosti med naravo našega bitja ter naravo okrog nas. Zatorej, če hočemo biti zdravi, se moramo spomniti kako se »vrniti k naravi«, ne samo k tisti zunaj in okrog nas, ampak naravi, ki je znotraj nas samih.

Ajurveda - svetovanje »pulz  diagnoza«

OCENA POSAMEZNIKOVEGA ZDRAVJA - usklajenost z naravnimi zakoni
Maharishi Ajur-veda je med vsemi sistemi zdravljenja, ki so nam na voljo, nekaj posebnega. Z natančnim pregledom in oceno posameznika ugotovimo osnovno naravo človeka, z metodo »diagnozo pulza«, pa odkrijemo vsako neskladje oz. odstopanje v  naši fiziologiji in to v zelo zgodnji fazi..

Na podlagi teh ugotovitev razpolaga Ajur-veda z raznovrstnimi metodami za izboljšanje zdravja in naravnimi načini za vzpostavljanje ravnotežja v posamezniku.

Te vključujejo:

 • PRAVILNA PREHRANA - zelo pomembno je, da jemo hrano, ki je primerna za nas, je krepčilna in ustvarja ravnotežje v našem telesu.
 • DNEVNA RUTINA- že majhne spremembe  lahko zelo izboljšajo naše počutje
 • NAČIN ŽIVLJENJA- naučiti se prepoznati s čim si zdravje krepimo in česa se moramo izogibati
 • PREHRANSKA DOPLONILA- katera združujejo inteligenco našega telesa z inteligenco narave, na podlagi izkušenj tradicionalnih zeliščno/mineralnih formul.
 • NARAVNE TERAPIJE- ajurvedske masaže, terapije čiščenja, samo zdravljenja, meditacija, terapija revitalizacije- Panchakarma…


TEČAJI IN DELAVNICE
Predavanje o zdravem načinu prehranjevanja

Vabimo vas na predavanje o zdravem načinu prehranjevanja na tradicionalni način.

Predava: JOŽICA HLADNIK- svetovalka Ajurvede

Tema predavanja:

 • Zakaj splošne diete niso učinkovite-tako za hujšanje kot za naše zdravje?
 • Kako in zakaj smo si različni in kako ugotovimo kateri način prehranjevanja nam odgovarja, kakšno pa nam lahko povzroča neravnotežje, bolezen..
 • način zdravega prehranjevanja na podlagi tradicionalne medicine
 • energijsko dogajanje v našem telesu v obdobju 24 ur
 • hrana kot energija, ki jo potrebujejo posamezni notranji organi za pravilno delovanje
 • kaj je pomembno za vzpostavljanje energetske harmonije v telesu glede na letne čase


Delavnica "JAZ SEM" MEDITACIJSKA DELAVNICA

Dvodnevna meditacijska delavnica spoznavanja samega sebe »JAZ SEM 1«
Delavnica ozaveščanja našega »Jaz sem« poteka preko meditacije, igre, zdravljenja z glasom  in predavanj,  skozi katera se skušamo spomniti kdo smo, na katerih področjih si dovolimo biti to, kar smo. Koliko se zavedamo, kdo je tisti pravi »JAZ SEM« znotraj nas. Spomnimo se kaj je brezpogojna ljubezen in odpuščanje, ozavestimo in očistimo čakre.  Sprejeli  bomo Luč  ter spoznali način, kako to Luč- zavedanja samega sebe »JAZ SEM« prenesti v naš vsak dan.

Spoznamo in  naučimo se osnove dihanja - pranajame, vaje za odpiranje čaker, sprejemanja in dajanja energije ter  osnovne transformacije, s  pomočjo katere  lahko sami transformiramo svoje strahove in blokade, ki nas ovirajo v vsakdanjem življenju.

Delo na delavnici poteka; dobite na delavnici. Za udeležbo na delavnici ni potrebno nobeno predznanje.

Namestitev je v dvoposteljnih sobah s TWC. Hrana je vegetarijanska, delo in meditacije pa potekajo v večji sobi. Potrebno je prinesti armaflex in odejo,  udobna oblačila, tople nogavice in copate oz. natikače. Potrebujete  še blok za zapiske in pisalo.


Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Status:
Podjetje ne posluje
Poslovna oblika:
Keter center, storitve in svetovanje za zdravo življenje, Jožica Hladnik s.p.
Davčna št.:
72993561
Naslov:
Golnik 101, 4204 Golnik
Poslovna enota:
Mlekarska 13, 4000 Kranj
Odgovorna oseba:
Jožica Hladnik
Kontaktna oseba:
Jožica Hladnik