Objave

InfoSlovenija
3988
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4301/28565.jpg

ANIMACEL, LJUBLJANA

Mivka 34, 1000, Ljubljana, Osrednjeslovenska
+386(0)1 4379423

Galerija

Predstavitev storitve

Animacel je slovensko podjetje, ki vašim štirinožnim prijateljem ponuja možnost zdravljenja z matičnimi celicami.

Uporaba matičnih celic je novost na področju zdravljenja bolezni kot so artritisi, kolčne displazije in poškodbe hrustanca, za katere je bila do zdaj na voljo le protibolečinska terapija. Klinični potek zdravljenja je dokaj preprost in za žival predstavlja minimalen stres. Animacel v sodelovanju s številnimi veterinarskimi inštitucijami v Sloveniji omogoča ozdravljenje bolezni, lajšanje bolečin in trpljenja vaših štirinožnih prijateljev.

Mreža izkušenih veterinarjev, s katerimi že sodelujemo

Kaj so matične celice?

Matične celice so celice, ki so se sposobne razviti v različne telesne celice. Nahajajo se v različnih tkivih kot nekakšna rezerva za propadle celice v telesu, ki jih lahko telo izkoristi po potrebi, če mora nadomestiti poškodovane ali odmrle celice. To naravno rezervo telesa z našim postopkom gojitve celic izkoristimo pri zdravljenju. Celice odvzamemo iz maščobnega tkiva (kjer se nahaja veliko matičnih celic) in jih po približno enem tednu vbrizgamo v oboleli sklep istemu psu.
.  
Katera obolenja zdravimo z matičnimi celicami?

Trenutno razvit in klinično preizkušen je postopek za zdravljenje različnih sklepnih obolenj, kot so artritisi, kolčne displazije in poškodbe hrustanca. Uspeh zdravljenja je različen glede na vrsto obolenja, najboljši je pri svežih artritisih in poškodbah hrustanca. Pri hudih kroničnih displazijah kolkov ne moremo pričakovati obnovitve tkiva, kljub temu pa z zdravljenjem z matičnimi celicami zmanjšamo ali odpravimo bolečino. Takšne živali po zdravljenju z našo metodo v večini primerov sploh ne potrebujejo več protibolečinske terapije ali pa je ta zmanjšana na minimum.

Ali lahko zdravimo tudi druge bolezni?

V tem trenutku so najboljši rezultati pri zdravljenju sklepnih obolenj, vendar pa razvijamo tudi druge oblike zdravljenja. Zelo kmalu načrtujemo uporabo matičnih celic kot podporno terapijo pri zlomih kosti pri psih, mačkah in konjih. Raziskovalno razvijamo tudi druge metode zdravljenja različnih organskih obolenj, kot je na primer oslabelost srca, sladkorna bolezen, očesna obolenja in podobno. Matične celice se lahko razvijejo v različne telesne celice, zato je njihov potencial praktično neomejen.
 
Kje lahko zdravimo svojega ljubljenca z matičnimi celicami?

Prva zdravljenja z matičnimi celicami smo izvedli na Veterinarski fakulteti v Ljubljani v sodelovanju s prof. dr. Bojanom Zorkom.  Danes zdravljenja z matičnimi celicami izvaja več veterinarskih ambulant/klinik po Sloveniji, edini pogoj za opravljanje takšnega zdravljenja je, da veterinarska klinika/ambulanta opravlja ortopedska zdravljenja, saj zdravljenje zahteva injiciranje celic neposredno v oboleli sklep. Z vsemi veterinarji sodelujemo od začetka zdravljenja ter nato skupaj spremljamo vašega prijatelja po zdravljenju.  S poglobljenim in timskim pristopom tako omogočimo optimalno zdravljenje, ter pozdravimo ali olajšamo bolečino in trpljenje živali. Manj je obiskov pri veterinarju, manj je stroškov za zdravila in, kar je glavno, večja je kakovost življenja vaših štirinožnih prijateljev.  Če ima vaš štirinožni prijatelj težave s sklepi vprašajte o možnostih zdravljenja vašega veterinarja ali pa se obrnite neposredno na nas preko elektronskega pošte ali po telefonu 041 378 568.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Mivka 34, 1000, Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
Animacel Biotehnologija d.o.o.
Davčna št.:
56312300
Faks:
+386(0)1 4379423

Kontaktne osebe

Luka Mohorič (+)