Objave

InfoSlovenija
4090
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/4186/27533.jpg

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI VIČ

Gorkičeva ulica 6, 1000, Ljubljana, Osrednjeslovenska
+386(0)1 4235024

Galerija

Predstavitev storitve

Klinika za male živali na Viču je bila ustanovljena leta 1995. Vse od takrat je osnovna dejavnost klinike zdravstveno varstvo malih živali, skrb za njihovo dobro počutje in lepo življenje.

Brez srčnosti in strasti ne gre. Svoje delo opravljamo odgovorno in s predanostjo.

Delo opravljamo v 4 ambulantah, centralnem kliničnem prostoru, dveh operacijskih sobah, prostoru za rentgen in v pomožnih prostorih (prostor za sterilizacijo, klinični laboratorij, stacionar za paciente).
Največ pozornosti namenjamo strokovni ravni zaposlenih. Med veterinarji so doktor in dva magistra znanosti, diplomant ECVO (European College of Veterinary Ophtalmology) ter specialisti ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) s področij interne medicine, ortopedije, nevrologije, oftalmologije, dermatologije, stomatologije, kardiologije in vedenjske problematike. Visoki strokovni kriteriji so prispevali k potrditvi klinike kot referenčne za omenjene specialnosti.

Storitve, ki jih opravljamo:

KIRURGIJA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Opravljamo rutinske operacije, kot so sterilizacije samic in kastarcije samcev. Poleg teh opravljamo tudi operacije mehkih tkiv zaradi mehaničnih poškodb, diagnostične laparatomije trebušnih in organov prsne votline, operacije na vratu in glavi, operacije novotvorb in drugih patoloških procesov na organih.

- laparoskopska kirurgija

Laparoskopija je kirurški poseg pod nadzorom kamere. Z minimalno invazivno kirurgijo lahko opravimo vrsto posegov; Ovariektomijo (odstranitev jajčnikov), operacijo kriptorhidov (zaostalih testesov) v primeru, da so moda v trebušni votlini, gastropeksijo (pritrditev želodca na trebušno steno) pri pasmah, ki so nagnjene h zasuku želodca), biopsije jeter, pankreasa, črevesja, ledvic, punkcijo žolčnika, odstranitev žolčnika, odstranjevanje tumorjev nadledvične žleze, odstranitev kamnov iz sečnega mehurja, operacije v prsnem košu.

Laparoskopski posegi potekajo v splošni anesteziji ob monitoringu pacienta

INTERNA MEDICINA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Zajema široko področje bolezni notranjih organov. Ugotavljamo, zdravimo in preprečujemo

  • bolezni prebavil, jeter in trebušne slinavke
  • nevrološke bolezni
  • bolezni sečil in reproduktivnih organov
  • endokrine bolezni
  • bolezni srca in dihal
  • bolezni imunskega sistema in hematološke bolezni
  • infekcijske bolezni
  • novotvorbe ...

NEVROLOGIJA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Pri nevrološkem pregledu je zelo pomembno opraviti temeljit nevrološki pregled, s katerim lokaliziramo lezijo in postavimo najverjetnejše diferencialne diagnoze.

Opravljamo diagnostične preiskave nevrološkega sistema z nativno in kontrastno rentgenološko preiskavo. Pacienta lahko referiramo na MRI ali CT preiskavo.

ORTOPEDIJA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Poškodbe skeleta in obolenja sklepov so zelo pogoste težave pri mačkah in psih. Opravljamo ortopedske preglede, osteosinteze pri zlomih , operacije strganih kolenskih vezi, izpaha pogačice in kirurške terapije degenerativnih obolenj sklepov. Določene ortopedske posege opravljamo s t.i. artroskopijo.

STOMATOLOGIJA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Obolenja zob in ustne votline predstavljajo zelo pogost problem pri psih in mačkah. Na kliniki opravljamo različne stomatološke posege in svetujemo glede preventivnih ukrepov ustne higiene.

OFTAMOLOGIJA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Opravljamo operacije sive mrene s t.i. Faco emulzifikatorjem. Gre za tehniko, ki je neprimerno manj agresivna in mnogo uspešnejša od klasične metode ekstrakcije očesne leče.

PREVENTIVA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

Zelo pomemben del zdravstvene oskrbe hišnih ljubljenčkov so preventivni pregledi, kontrola zajedalcev in cepljenja proti nalezljivim boleznim.
Prvi pregled priporočamo takoj, ko se odločite za mladiča, oziroma ob prvem cepljenju. S pregledom ugotovimo morebitne dedne hibe ali bolezni, ki bi motile ustvarjanje odpornosti.

DIAGNOSTIKA V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU

- endoskopija

Endoskopska preiskava omogoča neinvazivno diagnostiko prebavnih in dihalnih poti, sečil, rodil ter trebušne, prsne in sklepne votline. Poleg pregledov, odvzema vzorcev tkiv in odstranjevanju morebitnih tujkov, opravljamo z njo tudi različne kirurške posege na navedenih mestih.

- rentgen

- ultrazvok

- laoratorijske preiskave v internem laboratoriju

hematološke preiskave krvi

biokemijske preiskave krvi

analiza urina- urinogram

Hitri testi: FeLV/FIV, Dirofilaria, Anaplasma phagocytophilum, Borrelia burgdorferi, Erlichia canis, FIP, Parvo virus, Giardia, pasja pankreasna lipaza

Za druge preiskave pa pošiljamo vzorce v specializirane laboratorije doma in v tujino.

V trgovini za male živali ponujamo dietno in komercialno hrano za domače ljubljence, dodatke in pripomočke.

DEŽURSTVO V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU: 

izven delovnega časa je organizirano dežurstvo. Dežurni veterinar V KLINIKI ZA MALE ŽIVALI NA VIČU je dosegljiv na telefonski številki 041 241 241.

http://dezurni-veterinar-ljubljana.si/

NAROČANJE: 

Prosimo vas, da se pred obiskom naročite. Naročeni pacienti imajo prednost. Za informacije o hospitaliziranih pacientih smo dosegljivi od 12-16 ure.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

0 povprečno glede na 0 Mnenja


5 zvezdic
0
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

Trenutno je predstavitev brez mnenj. Če želite oddati mnenje kliknite zgornji gumb.

Hitri kontakt

company map
Gorkičeva ulica 6, 1000, Ljubljana, Osrednjeslovenska

Dodatna kontaktna okna

Poslovna oblika:
PRVA-K klinika za male živali d.o.o.
Davčna št.:
25153943
Naslov:
Gorkičeva ulica 6, 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba:
Tina Breznik
Faks:
+386(0)1 4235024

Socialno Omrežje