Objave

InfoSlovenija
8544
https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/2964/logopalomino-1530617801.jpg

JAHANJE BLED RIBNO LESCE PALOMINO, ZGORNJE GORJE

Spodnje gorje 67, Zgornje Gorje, Gorenjska
JAHANJE BLED RIBNO LESCE PALOMINO, ZGORNJE GORJE https://info-slovenija.si/media/com_jbusinessdirectory/pictures/listings/2964/logopalomino-1530617801.jpg Spodnje gorje 67, Zgornje Gorje, Gorenjska 5 05 1

Galerija

Predstavitev storitve

Podjetje Palomino d.o.o. je začelo delovati zaradi želje po uspešnem delovanju s konji in prodaji konjeniške opreme, ki je na slovenskem trgu primanjkuje. S konji želimo delati na njim najbolj prijazen način in na humane metode ujahavanja. Nudimo vam osnove western in angleškega načina ujahavanja, pri čemer je zelo pomembno sodelovanje lastnika konja. Konja pripravimo do osnov dresure in preskakovanja ovir. V zadnjem času se je zaradi povpraševanja razvila tudi jahalna šola, kjer se jahači učijo v urejenem jahališču osnove western in angleškega stila jahanja ter na prelepih terenih v naravi.

Podjetje vam ponuja prodajo konjeniške opreme in prehrane preko spleta, nudimo vam polno oskrbo konj, poleg tega pa smo vam vedno na voljo za svetovanje pri nakupu konja ali opreme.

Vsako plemenilno sezono vam je na voljo žrebec pasme quarter horse, ki svoj odličen karakter prenaša na svoje potomce. Torej konji so način našega življenja, kateremu posvečamo večino časa in se temu ustrezno izobražujemo ter tako povečujemo naše znanje in izkušnje, katere z velikim veseljem delimo z vami.


TRGOVINA


Oprema za jezdeca

• Obutev
• Zaščitna oprema
• Ščitniki za telo
• Čelade
• Oblačila
• Hlače
• Tekmovalna oblačila
• Jakne, puloverji, brezrokavniki
• Modni dodatki
• Rokavice
• Gamaše
• Kozmetika


Oprema za konja

• Brzde
• Deke
• Sedla
• Podsedelnice
• Uzde
• Naušniki
• Oprsniki, pomožne vajeti,...
• Ščitniki
• Dodatki k sedlu
• Hlevska oprema
• Oprema za čiščenje


Hrana in dodatki

• Dodatki
• Hrana za pse


PONUDBA


Če sanjate o ježi ob rekah, dih jemajočem razgledu z vrhov planin, vam ponujamo jahanje skozi čudovito neokrnjeno divjino.

Za popolne začetnike ponujamo tudi krajše ture ali osnove dresure, največje avanturiste pa vabimo na najdaljšo ježo - 100 km, kjer boste videli najlepše prizore v Sloveniji.

V naši ponudbi si lahko ogledate konje, ki so na voljo, plemenskega žrebca pasme Quarter horse, konje, ki so naprodaj, podrobnosti o šoli jahanja ter o turistični ponudbi.

Pridružite se nam na nepozabni ježi po Gorenjski!


PLEMENSKI ŽREBEC


Je značilen predstavnik palomino barve, izredno lepe in močne konstrukcije. S svojim nežnim karakterjem je očaral že mnogo. Njegova prva potomka je po njem podedovala močno postavo in nežen temperament. Doctor Diamond King je potomec legendarne Diamonds Sparkle, ki se je v zgodovino QH zapisala kot zelo uspešna tekmovalna kobila na več področjih in še uspešnejša plemenska kobila, kateri potomci so dosegali neverjetne uspehe. Žrebec je zelo krotke narave, saj ga lahko jezdijo tudi otroci.

Žrebec je na voljo za pripuste. Za več informacij pokličite na GSM 041 887 486 (Mateja Koprivec).


ŠOLA JAHANJA


Ukvarjamo se s šolo jahanja, preskakovanjem zaprek in dresurnim jahanjem. Imamo strokovno usposobljene kadre za zagotavljanje optimalnih pogojev za vadbo in trening. Pri nas je možno opravljati izpite za jahač 1,2 in kasneje, če je želja tudi tekmovalno licenco za preskakovanje ovir in dresuro. Šolo lahko obiskujejo odrasli, ki že nekaj osnov imajo kot tudi popolni začetnik in otroci.

Na voljo so tudi konji, ki imajo izreden čut za jahača tako, da se boste na konju počutili izredno varnega in vam bo jahanje še posebno v užitek. Učenje jahanja pa se nikoli ne konča, saj na konju koordiniramo veliko gibov in moramo biti pozorni na kopico stvari, poleg tega pa je tudi vsak konj drugačen, ima svoje posebnosti in značilnosti, ki jih moramo spoznati in jih znati obvladovati. Ob tem pa moramo upoštevati tudi, da je konj živo bitje, ki ima lahko slab dan in da včasih ni pri volji za delo. Zato je pomembno, da se ne učimo samo tehnike jahanja, ampak tudi odnosa do konja kot bitja.


Jahalni tabor

Če pa želite svojemu otroku predstaviti konje in konjeništvo, je najboljše, da ga v njegovem prostem času (počitnicami) vpišete v jahalni tabor. Program v taboru je sestavljen tako, da otrok v varstvu odraslega kadra in inštruktorja pet dni od jutra do večera preživi s konji, se z njimi druži, jim čisti hlev, jih krtači in spoznava osnove jahanja. Vmes pa se zabava pri družabnih igrah, spremlja konje na paši in preživlja produktiven dan v naravi. Tako pride do pristnega stika otroka in konja, ki se velikokrat nadaljuje tudi kasneje, saj se otroci nad konji tako navdušijo, da želijo nadgrajevati svoje znanje in se vpišejo v tečaj.


TURISTIČNA PONUDBA


Vsak del Slovenije nudi prelepo ježo, ampak mi smo se osredotočili predvsem na Gorenjsko, katera vam ponuja še dokaj neokrnjeno naravo in Dolenjsko katera spada s svojo raznolikostjo tudi med boljše pokrajine za ježo. Za izlet s konji v naravo se je seveda potrebno naročiti vnaprej, da vam lahko pripravimo konje (lahko imate tudi svoje) in vam organiziramo nepozabno ježo. Lahko se odločite za enodnevne, večdnevne izlete ali pa samo za uro jahanja v maneži.

Pogoj za terensko jahanje pa je seveda predznanje. Vedno moramo najprej poznati osnove, ki jih osvojimo v maneži, šele nato se lahko podamo na ježo v naravo. Na prvem mestu pri takem izletu pa je seveda varnost. Poleg obvladovanja konja v koraku, kasu in galopu pa moramo imeti tudi primerno jahalno opremo, ki nam omogoča večjo varnost v sedlu. Vedno morate nositi zaščitno čelado, za otroke je priporočljiva »želva«, imeti morate primerno čvrsto jahalno obutev in jahalne gamaše, katere preprečujejo odrgnine in posledično slabo počutje na konju. Priporočljiva oprema pa so tudi jahalne hlače, jahalne rokavice in brezrokavnik z veliko žepi, da v njega spravite najnujnejše stvari.

Torej, če si želite ti dve pokrajini ogledati iz konjevega hrbta, spati na seniku, na travniku v spalni vreči ali preživeti noč na kakšnem ranču s konji stopite z nami v stik in željo vam bomo z veseljem izpolnili.


KONJI NA PRODAJ


Prodajamo več športnih kot tudi rekreativnih konj! za več informacij pokličite na mobilno številko +386(0)41 724 313.

Lokacija Zemljevida

Prikaži navodila za pot

MNENJA

Vaša izkušnja oz. povratna informacija o storitvi nam veliko pomeni, če vam ni odveč pustite oceno in vaše mnenje. Hvala!

Ocena uporabnikov

5 povprečno glede na 1 Mnenja


5 zvezdic
1
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdico
0

 • 5.0 5.0 0 5 3

  Jahanje

  ,

  Storitev
  Cena
  Osebje
  Za sprobat
  Rate this review:

Hitri kontakt

company map
Spodnje gorje 67, Zgornje Gorje, Gorenjska

Dodatna kontaktna okna

Naziv:
PALOMINO, storitve, posredništvo in trgovina, d.o.o.
Davčna št.:
68913842
Številka računa denarne vrednosti:
IBAN SI56 0700 0000 1098 809 (odprt 5.6.2009, GB d.d., Kranj)
Odgovorna oseba:
Koprivec Mateja